Duivenpoep

500 kilo duivenpoep opruimen

Michel
Auteur
20 jul. 2022

Door een medewerker van de Gemeente Breda werd er met ons bedrijf contact opgenomen met de vraag of wij een offerte konden uitbrengen om een kerktoren te reinigen van Duivenpoep. De kerk was inmiddels verbouwd als sportzaal en nu verkocht aan de naastgelegen basisschool. Daar de gemeente het gebouw zo netjes mogelijk wilde overdragen, moest er nog het een en ander gebeuren, waaronder het verwijderen van wat duivenpoep.


Ons antwoord was natuurlijk dat dat geen probleem voor ons was en dat we vrijblijvend langs kwamen om te kijken zodat we en een goede en eerlijke offerte konden opmaken.

Nadat de afspraak op korte termijn was gemaakt zijn we ter plaatse gegaan. Het was een oude kerk compleet verbouwd en gemoderniseerd tot sportruimte, maar wel het oude style van de kerk intact gelaten.
Het betreden van de kerktoren was een kleine opgave, daar de kerk al verbouwd was en delen afgesloten waren, was de originele trap dichtgemetseld en moesten we middels een uitschuifbare trap door een klein luikje de toren in. Ach ja maakt wat mee en soms kom je met ons werk op plekken waar al jaren geen persoon is geweest. Dat is ook het mooie in ons vak.

Eenmaal in de kerktoren zagen we dat we via 2 kleine steile trappen, naar de punt konden, op elke verdieping lag al wat duivenpoep en hoe hoger je kwam, hoe meer het was.

Bovenin de toren konden we een luik openduwen.....en hier lag “wat” duivenpoep. Laten we zeggen dat de toren 3,5 meter bij 3,5 meter was en dat de vloer een kleine 30 tot 40 cm hoog vol lag met duivenpoep. Dit zou een zware maar toffe opdracht zijn.

De duiven hadden vrij toegang tot de toren, daar de roosters die voor openingen zaten waar het geluid van de klokken uit kwamen, door ouderdom naar beneden waren gevallen. De bellen waren al vele jaren geleden weggehaald was ons verteld.
Eenmaal op de verdieping zagen we de hoeveelheid en wat ook dat er meerdere duivenskeletten en wat dode muizen lagen. De duivenpoep was droog en niks wees erop dat er door duiven nog actief gebruik gemaakt werd van de toren. Waarschijnlijk is de ruimte geïnfecteerd geweest, waardoor er wat duiven overleden zijn en de rest niet terug gekeerd is.

Duivenpoep is gewoon gevaarlijk.. meer informatie vindt u hierover op onze site onder het kopje duivenpoep.

Nadat wij alles hadden bekeken, de mogelijkheden hadden besproken wat er mogelijk was ivm de naast gelegen basisschool, ons apparatuur wat via het kleine luikje naar boven moest hebben wij de opdracht gekregen nadat wij een eerlijke en transparante offerte neer te leggen. Vanuit de gemeente werd ons nadat we de opdracht hadden gekregen verteld dat er naast ons nog 3 bedrijven waren gecontacteerd voor deze klus. De reden dat wij de opdracht hadden gekregen, was omdat onze prijs verhouding reëel was, wij de tijd namen om alles goed te bekijken en mee dachten aan de wens van de opdrachtgever “de gemeente”.

Dit vinden wij mooie complimenten en geeft duidelijk aan hoe wij in ons werk staan.

De klus zelf was zwaar, maar het resultaat mocht er zijn. Er zijn vele en dan bedoelen we ook vele zakken met duivenpoep van de bovenste verdieping naar beneden gedragen.
Alles afgeborsteld, gestofzuigd met de juiste hepa filters en de toren compleet gedesinfecteerd.

Nadat we helemaal klaar waren en alles weer netjes schoon en gedweild achter hadden gelaten, hebben we de duivenpoep middels de juiste weg ingeleverd ter vernietiging.


Bij het in en uitwegen, zagen we dat we totaal 500 kilo aan duivenpoep hadden weggehaald. 500 kilo.. voor nu ons record... op naar de volgende klus!

De Dreo Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze e-mail lijst en blijf op de hoogte

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Het is vrijblijvend en je kan je ten alle tijden uitschrijven.
KvK: 83283714
BTW-nummer: NL862810954B01
E-mailadres: info@dreo.nl
Telefoonnummer: 085 401 16 78
Ontwikkeling door SallandSEO
Copyright 2023 DREO.nl