Klanten beoordelen ons met 9.8
24/7 Bereikbaar
Volledige Ontzorging
100% Persoonlijke aandacht
Spoedgevallen
Klanten beoordelen ons met 9.8
24/7 Bereikbaar
Volledige Ontzorging
100% Persoonlijke aandacht
24/7 Beschikbaar
Heel NL

Schoonmaak & ontruiming na verzamelwoede (hoarding)

Hulp nodig met de reiniging en van een extreme of uitzonderlijke situatie? Na ons bezoek is uw locatie weer 100% veilig en hygiënisch.

Bel: 085 401 16 78
Hoge klantwaardering
Klanten geven ons een 9.8

12 beoordelingen op Google
24/7
365 dagen

Contact opnemen

– Of bel direct: 085 401 16 78
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Ontruiming na verzamelwoede

Schoonmaken en het ontruimen van een hoarderswoning na verzamelwoede

We hebben er ervaring mee. Wij krijgen met grote regelmaat aanvragen van mensen die met hun handen in het haar zitten. Dit zijn over het algemeen 2 verschillende type mensen:

  1. Een bekende of naaste van een hoarder (iemand met verzamelwoede), die – vaak onverwacht – een verschrikkelijk overvolle, onhygiënische woning aantreft.
  2. De hoarder zelf. Dit komt minder vaak voor, maar wanneer dit voorkomt is dit ongelofelijk knap van diegene. Het besef dat dit niet langer zo kan en hier graag discrete, professionele hulp bij wilt om samen een frisse start aan te gaan.

Wij doen er alles aan om een woning weer tot in originele staat – of beter – te herstellen.

Bent u een bekende of naaste van een hoarder?

Waarschijnlijk ziet u door de bomen het bos niet meer en heeft u geen idee waar u moet beginnen. Dit is geheel begrijpelijk, in sommige gevallen heeft de verzamelwoede zo'n extreme vorm aangenomen en/of is het al over zo'n lange periode aan de gang dat de woning ontoegankelijk en haast onleefbaar is geworden. Natuurlijk wilt u als u iemand kent die met verzamelwoede worstelt, diegene helpen.

Dit is in de praktijk vaak lastiger dan dat het theoretisch klinkt. Dit komt omdat iemand die last heeft van verzamelwoede de ernst er zelf niet van inziet en enorm gehecht kan geraken aan objecten, die u bijvoorbeeld kunt zien als waardeloos of zelfs afval.

Verzamelwoede komt vaak gepaard met schaamte voor hun leefsituatie. Hierdoor kan het voorkomen dat iemand jarenlang zo woont zonder dat iemand dit weet. Dit gebeurt vaker in Nederland dan u verwacht.


Vanwege de schaamte en tegelijkertijd de gehechtheid aan allerlei objecten is het belangrijk om hier begripvol mee om te gaan. Dit is niet simpelweg een sloddervos of een iemand die per definitie lui of onverzorgd is. Helemaal niet.

Probeer te begrijpen dat iemand gewoon heel oprecht compleet anders naar objecten kijkt dan uzelf. U zal bijvoorbeeld enkel of vooral echt gehecht zijn aan materiële objecten die een bepaalde waarde zoals sentimentele waarde voor u hebben. Bij iemand met verzamelwoede ligt dit verband anders.

Hierom kan u niet zomaar beginnen met het zomaar weggooien van spullen in de hoarderswoning met de gedachte "dit is voor zijn eigen bestwil". Schakel hiervoor een professioneel bedrijf in die ervaring in zulke situaties heeft. Zo kan iemand die kampt met verzamelwoede op de juiste, respectvolle manier oprecht geholpen worden. Op deze manier kan u op een gezonde wijze bijdragen aan het verzorgden van een frisse start.

Heeft u het idee dat u zelf kampt met (een lichte vorm van) verzamelwoede?

Mocht dit zo zijn, dan mag u ongelofelijk trots op uzelf zijn. Wij begrijpen dat dit een serieuze stap is en willen u onze bewondering laten blijken dat u aan het oriënteren bent.

Is het zo dat u zich wel eens schaamt voor de mening van anderen omdat u eigenlijk zoveel spullen in huis heeft staan? Is het hierdoor enige tijd geleden dat u mensen bij u thuis over de vloer heeft uitgenodigd?

U bent niet de enige. Er zijn in Nederland helaas veel soortgelijke huishoudens te vinden. Het is goed dat u opzoek bent naar een frisse start. Hier kunnen wij u bij helpen. We begrijpen uw situatie en hebben al vele mensen in Nederland mogen helpen aan hun nieuwe stad. Wie precies? Dat is geheim.

Net zoals in hoogstwaarschijnlijk uw situatie wilt u het niet van de daken afgeschreeuwd hebben. Dat begrijpen we, en dat hoeft ook niet. Wij werken op een discrete, professionele en respectvolle manier. De eerste stap naar een nieuwe, frisse start begint bij u. Neem contact met ons op en wij nemen graag de mogelijkheden met u door.

Vijf gele sterren reviews
Google favicon
Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit, Stiptheid, Waarde

Waar zal ik beginnen, mijn moeder raakte naar het verlies van haar baan en Corona volledig in een isolement. Haar huis kwam ze niet meer uit, ruimde niet meer op, maakte niet meer schoon en na een paar jaar kon je nog amper door het huis bewegen. Het werd een onhygiënisch en onhandelbare situatie en er zat niet anders op om de hulp van Michel en David van DREO in te schakelen. Op Zaterdagavond gebeld, stonden ze Maandagavond de schade op te nemen en de eerste reparaties door te voeren. Binnen een week zijn de mannen aan de slag gegaan. Mijn moeder aan de hand genomen en heel het huis leeg gehaald om het daarna weer helemaal schoon op te leveren. Ze hebben met de nodige instaties contact opgenomen zodat mijn moeder weer veilig in haar huis kon wonen, aan alles werd gedacht! Proffesioneel, diskreet, begripvol en betrokken zo zou ik onze samenwerking omschrijven. Ik ben ze erg dankbaar dat ze in zo'n korte tijd mijn moeder weer hoop op een mooie toekomst hebben kunnen geven.

Services: Intensieve schoonmaak, Glazenwassen binnen en buiten, Algemene schoonmaakservices, Standaardschoonmaak
Hulp nodig bij het schoonmaken van een hoarder woning? | 085 401 16 78 | Actief door heel Nederland
Professional inschakelen

Hoe herkent u verzamelwoede? De symptonen

Hoarding – ook wel bekend als verzamelwoede – komt voor in verschillende soorten en maten, van lichte vormen tot hele ernstige. In sommige ernstige gevallen komt het voor dat er serieuze schade aan de woning is ontstaan, waardoor de bewoner zich in gevaarlijke situatie verkeerd. Dit kan in de vorm van virussen, schimmels of zelf schade aan muren, plafonds of overige.

De ontruiming en de schoonmaak van een hoarderswoning is een veeleisende klus. Maar met de juiste apparatuur, inzet en aanpak kan iedere woning weer tot in originele staat worden hersteld.

Als u kijkt naar veelvoorkomende soorten ongewenste objecten en vuil in een hoarderswoning, is dit ook direct waar u verzamelwoede aan kunt herkennen:

  • Zakken gevuld met menselijke ontlastingen;
  • Flessen gevuld met menselijke urine;
  • Verontreinigde matrassen;
  • Gebroken en vervuilde meubels;
  • Grote hoeveelheden oud en/of bedorven etenswaar;
  • Overleden huisdieren en/of ongedierte;
  • Overvolle toiletten en wasbakken;
  • Overige vuil en rommel.


Geen zorgen, we weten dat dit heel overweldigend lijkt. Maar er is absoluut hoop. Met onze praktijkervaring – doordat wij al veel mensen in dergelijke situaties hebben mogen helpen – kunnen wij ook u helpen de woning weer goed leefbaar en gezond te krijgen.

Wij zullen altijd klaar staan om de woning stap-voor-stap grondig te reinigen. Hierbij zullen we ten alle tijden sterk rekening houden met de behoeften en het welzijn van de bewoner.

Wacht niet langer, onderneem direct actie. Een nieuwe en frisse kans, het is slecht één klik op de knop van u verwijderd.

Hoe kan ik het beste omgaan met iemand die last heeft van verzamelwoede?

Wanneer een bekende of naaste van u kampt met verzamelwoede, hebben ze geen correctie of kritiek nodig, maar juist hulp en ondersteuning. Wanneer je iemand met verzamelwoede écht wilt helpen gaat het niet alleen om de fysieke opruiming. Het gaat ook zeker om de sociale en mentale aspecten.

Zo kan het een heel positief effect hebben wanneer de betrokkenen en familie begrip tonen. Vergeet niet dat de gene die last heeft van verzamelwoede, dit zelf meestal niet eens doorheeft. Zij zien hier vaak zelf het probleem niet van in.

Een verkeerde aanpak kan averechts werken en de situatie verergeren. Daarom is het verstandig om juist professionele hulp – zoals van een therapeut of een dokter – aan te moedigen.

Een (brand)gevaarlijke en ernstig onhygiënische leefsituatie gunt u niemand. Zeker een bekende of naaste van u niet. Als u diegene daadwerkelijk wilt helpen is het zaak dat u contact opneemt met een specialistisch bedrijf. Een specialistisch bedrijf begrijpt de complexiteit en het personeel is getraind op omgang en zal er voor zorgen dat de situatie in goede banen wordt geleid.

Neem direct contact op met een specialistisch bedrijf zoals DREO. Samen kunnen we een positieve verandering teweegbrengen in de leefsituatie van de hoarder. Wij zullen dan zo snel mogelijk een plan van aanpak opstellen om de woning weer veilig, schoon en goed leefbaar te maken.

Professional inschakelen

Welke gevaren liggen op de loer bij verzamelwoede?

Een woning waar – soms jarenlang – het huishouden door verzamelwoede is geleid kan serieuze gezondheidsrisico's met zich meebrengen. Dit komt door de automatisch ernstig onhygiënische situatie die zal ontstaan in een hoarderswoning.

Daarom is het ook van essentieel belang dat alle betrokkenen bij de schoonmaak en ontruiming aan de veiligheid van hun gezondheid denkt. Dit kan door bijvoorbeeld bepaalde veiligheidsmaatregelen te nemen zoals handschoenen en mondmaskers.

Zeker in gevallen waar er sprake is van dierlijke of menselijke uitwerpselen zijn. Hier is dan sprake van een biologisch gevaar. Het is ook zeer waarschijnlijk dat u tijdens de ontruiming/schoonmaak uitwerpselen van ongedierte zoals ratten en muizen tegen zult komen. In de uitwerpselen van dit ongedierte zitten vaak verschillende ziekteverwekkers, dus pas op.

Wees ook behoed op scherpe objecten zoals messen, naalden, gebroken glas en overige. Een combinatie van een onhygiënische situatie – met ziekteverwekkers aanwezig – en scherpe objecten, kan resulteren in ernstige ziekte.

In deze situaties is het altijd belangrijk dat de veiligheid voorop staat. Het is dan ook sterk aan te raden om hiervoor een specialistisch bedrijf in te schakelen. Specialisten gaan te werk volgens duidelijke veiligheidsvoorschriften en zullen de woning op professionele wijze tot in originele staat kunnen herstellen dankzij de juiste apparatuur en ervaring.

Moet je echt alles weggooien na verzamelwoede voor een nieuwe start?

Zeker niet. In de woning zullen ook nog veel objecten zoals meubels zijn die gereinigd en hergebruikt kunnen worden. Om een nieuwe start te maken, hoeft zeker niet alles weg. Aan de andere kant zijn er ook zeker veel objecten zoals oude post en kranten die wel direct weg kunnen.

Mensen die verzamelwoede ervaren hebben een sterke emotionele band met onbruikbare voorwerpen. Hierom is het belangrijk om deze onbruikbare objecten eerst emotioneel los te laten. Ook kunnen wij meekijken of sommige objecten nog enige functie hebben of onbetaalbare waarde hebben.

Wanneer wij – in overleg – ervoor kiezen om grote objecten te verwijderen uit de woning, maken wij gebruik van afvalcontainers. Bijvoorbeeld koelkasten en televisies zullen wij op juiste manier afleveren bij gespecialiseerde afvalverwerkingsbedrijven zodat deze materialen gerecycled kunnen worden.

Wij helpen graag u of een bekende/naaste van u opnieuw een gezonde en fijne leefomgeving te creëren. Neem contact met ons op. Wij helpen u graag aan een nieuwe start.

Professionele hulp inschakelen voor de schoonmaak en ontruiming van een hoarderswoning

Heeft verzamelwoede de overhand genomen in uw woning? Wilt u graag professionele hulp om uw huis weer schoon, fris en leefbaar te maken? Aarzel dan niet en neem contact op met DREO!

Onze toegewijde specialisten staan 24/7 voor u klaar. Of u nu een familielid bent, slachtofferhulp nodig heeft, of werkzaam bent bij een woningbouwvereniging, zorgcentrum of andere hulpverlenende instantie, wij zijn er om te helpen.

Wij begrijpen hoe belangrijk het is om een frisse start te kunnen maken of uw woning verkoopklaar te krijgen. Daarom bieden wij professionele schoonmaak en reiniging na verzamelwoede. Wij zorgen ervoor dat uw woning weer een plek wordt waar u zich prettig en comfortabel voelt.

Wacht niet langer en neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of stuur ons een e-mail naar info@dreo.nl. Liever direct telefonisch contact? Bel ons op 085 401 16 78. Wij staan klaar om u te helpen en samen te werken aan een schone en geordende leefomgeving.

Prijsopgave opvragen
“De heren van Dreo hebben ons niet teleurgesteld, sterker nog: het werk viel wat tegen maar ze hebben het zonder meer boven onze verwachting keurig afgerond. Complimenten voor deze professionals!”
Beoordeeld 5/5 - 7 Reviews
Bel direct: 085 401 16 78
KvK: 83283714
BTW-nummer: NL862810954B01
E-mailadres: info@dreo.nl
Telefoonnummer: 085 401 16 78
Ontwikkeling door SallandSEO
Copyright 2023 DREO.nl