Klanten beoordelen ons met 9.8
24/7 Bereikbaar
Volledige Ontzorging
100% Persoonlijke aandacht
Spoedgevallen
Klanten beoordelen ons met 9.8
24/7 Bereikbaar
Volledige Ontzorging
100% Persoonlijke aandacht
24/7 Beschikbaar
Heel NL

Schoonmaak na een zelfmoord (poging) of moord.

Hulp nodig met de reiniging en van een extreme of uitzonderlijke situatie? Na ons bezoek is uw locatie weer 100% veilig en hygiënisch.

Bel: 085 401 16 78
Hoge klantwaardering
Klanten geven ons een 9.8

12 beoordelingen op Google
24/7
365 dagen

Contact opnemen

– Of bel direct: 085 401 16 78
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Biohazard reiniging van bloed in matras

De schoonmaak en reiniging na een zelfmoord (poging) of moord

Een moord of een (poging tot) zelfmoord is altijd een verschrikkelijke gebeurtenis, waarvan we allemaal hopen er nooit in aanmerking mee te hoeven komen. Toch, hoe tragisch deze gebeurtenissen altijd zijn komt dit met regelmaat voor in Nederland.

Naast het tragische verlies van een bekende of dierbare door moord of zelfmoord, wilt u niet ook nog de confrontatie aangaan met de schoonmaak van de plek waar het plaatsvond. Dit kan naast enorm traumatiserend ook erg gevaarlijk voor uw gezondheid zijn.

De meeste mensen weten niet dat het niet de verantwoordelijkheid van de politie, betrokken hulpinstanties of van andere overheidsinstanties is, maar die van u. U wordt verantwoordelijk gehouden om zorg te dragen dat de locatie waar het plaatsvond wordt gereinigd en schoongemaakt.

Het is in de wet vastgelegd dat de verantwoordelijkheid voor de schoonmaak en reiniging altijd ligt bij de directe familie (i.e. erfgenamen). Wij raden het af om zelf aan de slag te gaan met deze schoonmaak, schakel in plaats hiervan een specialistisch reinigingsbedrijf in.

24/7 schoonmaak na (zelf)moord | 085 401 16 78 | Actief door heel Nederland

Wij van DREO (Dienst Reiniging en Ontruimingen) kunnen u in deze verschrikkelijke situatie verder helpen. We zijn een specialistisch reinigingsbedrijf, werken uitsluitend met gekeurde apparatuur en hebben ervaring met dergelijke situaties.

Met deze juiste kennis, vakervaring, gekeurde apparatuur, bewezen methodes en ons gespecialiseerde team staan wij 24 uur en 7 dagen per week klaar om u verder te kunnen helpen na zo'n traumatiserende gebeurtenis.

Onze specialisten doen veel meer dan enkel de ruimte ogenschijnlijk schoonmaken. Wij desinfecteren de volledige locatie ook, zodat u zeker weet dat de locatie na ons bezoek 100% veilig is voor iedereen die de locatie in de toekomst betreed. Daarnaast doen we ook aan grondige ontgeuring waarbij wij met onze apparatuur de geurbronnen tot op molecuul-basis vernietigen, zodat de geur ook niet meer terugkomt.

Mag ik een locatie na (zelf)moord zelf schoonmaken?

Ja, dit mag u. Maar wij willen u dit ten strengste afraden. Uit de vele ervaringen die wij over de tijd hebben opgedaan – en dit zijn er veel – vernemen wij dat degene die ervoor kiest om het zelf te doen er achteraf erg spijt van heeft.

Mensen onderschatten vaak hoe enorm traumatiserend dit proces voor iemand kan zijn. Wat de aanwezige geuren en lichaamssappen met iemand kunnen doen. We horen zelfs met regelmaat dat mensen het zelf wouden doen als onderdeel van hun verwerkingsproces. Dit werkt niet, sterker nog dit werkt in de meeste gevallen ongelofelijk averechts.

Met hoge uitzondering horen wij wel eens over dat men de schoonmaak wel kon handelen, maar dit is uitsluitend in situaties waarbij de ruimte absoluut minimaal was aangetast.

Het resultaat van een dergelijk tragisch incident kan zijn dat de ruimte bedekt is met bloed. In dit geval van onverwacht overlijden kan een in een dergelijke ruimte niet alleen overweldigend zijn, maar ook ernstige gezondheidsrisico's met zich meebrengen.

Hoewel het streng af te raden is, mag u volgens de wet technisch gezien zelf schoonmaken. Maar wat u niet zelf mag doen:

Het is wettelijk absoluut niet toegestaan om besmet materiaal weg te brengen of weg te gooien. Denk hierbij aan een bebloed matras, of materialen die gebruikt zijn om bloed, urine of andere lichaamssappen na overlijden op te ruimen.

Dit 'besmette materiaal' valt in de wetgeving onder medisch afval. Medisch afval dient uitsluitend op juiste wijze volgens strenge richtlijnen vervoerd te worden om vervolgens te worden vernietigd. Hier is ook specifiek erkende certificering voor nodig.

Schoonmaak mag technisch gezien wel, maar het vervoer of het weggooien van betrokken materialen is wettelijk streng verboden.

Hoe doet een specialistisch reinigingsbedrijf dit?

Alle besmette materialen worden door ons vervoerd met de hiervoor voorgeschreven medische boxen. Dit is de enige wettelijk toegestane wijze om dit type afval juist te mogen vervoeren om vervolgens te laten vernietigen.

Ons team van reinigingsspecialisten heeft de juiste kennis, vakervaring en juist gekeurde apparatuur om u bij te staan in een situatie waar sprake is van moord of (poging tot) zelfmoord. Het doel is om de ruimte zo snel mogelijk te herstellen naar originele staat of beter. Na ons bezoek kan u de ruimte weer veilig betreden.

Gevaren van reinigen van besmette locatie's

  • Menselijk bloed kan verschillende zeer ernstige tot levensbedreigende ziekten bevatten. Voorbeelden hiervan zijn HIV, Hepatitis B en Hepatitis C;
  • Bij de schoonmaak van bloed en andere lichaamssappen loopt u het risico om in contact te komen met door bloed overdraagbare ziekteverwekkers. Hiermee brengt u uzelf en uw omgeving in gevaar;
  • Wellicht ziet de ruimte er voor het oog schoon uit nadat u zelf heeft geprobeerd schoon te maken, maar indien u niet de juiste apparatuur gebruikt worden ziekteverwekkers niet vernietigd maar juist uitgesmeerd, hierdoor vergroot u de uiteindelijke gezondheidsrisico's;
  • Zonder de juiste apparatuur verwijderd u geurdeeltjes maar niet de geurbronnen, hierdoor blijft de geur of zal het blijven terugkomen;
  • Indien de schoonmaak niet juist wordt uitgevoerd zal ongedierte zoals maden en vliegen in woning aanwezig blijven.

Zo mag met de mogelijke consequenties de conclusie getrokken worden dat de schoonmaak en reiniging na overlijden professioneel aangepakt moeten worden. Het is niet zomaar een schoonmaak.

Laat ons u helpen met het verwerken van deze trauma!

Onze specialisten van DREO begrijpen dat het overlijden van een dierbare, familielid of naaste een van de zwaarste ervaringen is die we kunnen meemaken in het leven. We weten dat iedereen zijn eigen persoonlijke proces heeft om hiermee om te gaan.

Hoewel we niet met u kunnen rouwen, kunnen we u wel helpen door de zorg voor specialistisch reinigen in deze moeilijke tijd uit handen te nemen en alles in goede banen te leiden. We willen dat u zich kunt richten op wat voor u belangrijk is.

Al onze specialisten:
- werken in beschermende kleding en zijn volledig ingepakt;
- werken alleen met gekeurde apparaten die hoogste gradatie HEPA filters hebben;
- gebruiken de juiste middelen voor de reiniging en desinfectie;
- getraind en hebben enorme ervaring voor elke delicate zaak;
- zijn allemaal in het bezit van VOG;
-
zijn allemaal gecertificeerd om besmet materiaal te vervoeren en aan te bieden voor verbranding.

Onze werkwijze is zeer zorgvuldig en effectief. We zijn niet zomaar een reinigingsbedrijf. Ons doel is om de ruimte zo schoon mogelijk achter te laten met minimale schade. Indien nodig zullen we persoonlijke eigendommen en aangetaste oppervlakken volgens de wetgeving rondom medisch afval afbreken en verwijderen. We beschikken over de juiste vergunningen, omdat medisch afval niet zomaar door iedereen mag worden afgevoerd.

Onze specialisten staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar. We zijn er om te helpen, of u nu een naaste, familie, uitvaartonderneming, woningbouwvereniging, zorgcentrum of andere hulpverlenende instantie bent. Aarzel niet langer en neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of bel/mail ons direct via info@dreo.nl of 085 401 16 78.

Wij begrijpen uw behoeften en zorgen en zijn er om u te ondersteunen tijdens deze moeilijke periode.

“De heren van Dreo hebben ons niet teleurgesteld, sterker nog: het werk viel wat tegen maar ze hebben het zonder meer boven onze verwachting keurig afgerond. Complimenten voor deze professionals!”
Beoordeeld 5/5 - 7 Reviews
Bel direct: 085 401 16 78
KvK: 83283714
BTW-nummer: NL862810954B01
E-mailadres: info@dreo.nl
Telefoonnummer: 085 401 16 78
Ontwikkeling door SallandSEO
Copyright 2023 DREO.nl