Klanten beoordelen ons met 9.8
24/7 Bereikbaar
Volledige Ontzorging
100% Persoonlijke aandacht
Spoedgevallen
Klanten beoordelen ons met 9.8
24/7 Bereikbaar
Volledige Ontzorging
100% Persoonlijke aandacht
24/7 Beschikbaar
Heel NL

Schoonmaak en reiniging na onopgemerkt overlijden

Hulp nodig met de reiniging en van een extreme of uitzonderlijke situatie? Na ons bezoek is uw locatie weer 100% veilig en hygiënisch.

Bel: 085 401 16 78
Hoge klantwaardering
Klanten geven ons een 9.8

12 beoordelingen op Google
24/7
365 dagen

Contact opnemen

– Of bel direct: 085 401 16 78
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Biohazard reiniging van een bebloed matras

Waar ligt de verantwoordelijkheid voor schoonmaak en reiniging na onopgemerkt overlijden?

Hoe gaat u ermee om als iemand plotseling overlijd? Een onverwacht overlijden van een bekende of dierbare is extra zwaar op emotioneel gebied. Zeker als het om een onopgemerkt overlijden gaat waarbij het overlijden uw bekende/dierbare pas na enkele dagen is opgemerkt.

Op zo'n moment heeft u van alles aan uw hoofd en een verwerkingsproces ziet er voor iedereen anders uit. Maar, het is belangrijk dat u van het volgende op de hoogte bent:

Niet de politie, niet de GGD, niet een andere overheidsinstelling, maar u als directe familie is volgens de wet verantwoordelijk voor de schoonmaak en reiniging van een woning/locatie na (onverwacht) overlijden. Wettelijk gezien is de directe familie (i.e. erfgenamen) verantwoordelijk voor de schoonmaak. Met uitzondering wanneer het overlijden plaatsvond in een openbare ruimte, in alleen dat geval ligt de verantwoordelijkheid niet bij u maar bij de gemeente.

Bij de schoonmaak en reiniging na – zeker onverwacht – overlijden, komt u in directe aanraking met virussen, bacterie en ernstige ziekteverwekkers. Daarom is het ook sterk afgeraden om deze schoonmaak zelf uit te voeren. Naast de directe gezondheidsrisico's is dit ook een extreem traumatiserende werkzaamheid.


Voorkom gezondheidsrisico's en de traumatiserende ervaring, schakel een specialistisch reinigingsbedrijf in. Wij kunnen u middels onze praktijkervaring en professionele, gekeurde apparatuur ontzorgen zodat u zich kunt richten op de dingen die nu voor u belangrijk zijn.

Wij staan 24 uur en 7 dagen per week voor u klaar om direct te kunnen schakelen, dus bent u onverhoopt in zo'n tragische situatie terecht gekomen? Twijfel dan niet, bel ons gelijk.

Er zijn een aantal grote verzekeringsmaatschappijen die onze reinigingsservice nu al meerdere malen hebben vergoed aan de opdrachtgevers, dit op verzekering van de overledene. Officieel gezien kan niemand zich verzekeren tegen dit soort situaties, dus dit is vrij uniek. Wij begrijpen hoe ontzettend moeilijk deze periode voor u is. Daarom zijn wij ook al jaren bezig om alle verzekeringen zover te krijgen om dit standaard te vergoeden, hier zullen wij niet mee stoppen.

Onze specialisten staan 24/7 door heel Nederland voor u klaar. Wij gaan verder dan enkel schoonmaak voor het oog. Na de door ons uitgevoerde ontsmetting en ontgeuring is de locatie weer 100% veilig en fris.

Door deze zorg uit handen te nemen, kunt u zich richten op wat belangrijk is – uw familie en vrienden.

Vijf gele sterren reviews
Google favicon
Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit, Stiptheid, Waarde

Helaas moest door het overlijden van familie het huis snel worden schoongemaakt. Michel is een op en top professional die doet wat hij zegt en meer. Daarnaast heel prettig in de omgang. Een absolute aanrader voor een snelle en grondige schoonmaakklus.

Services: Intensieve schoonmaak, Matrasreiniging
24/7 schoonmaak na overlijden | 085 401 16 78 | Actief door heel Nederland
Professional inschakelen

Wat gebeurt er met een menselijk lichaam nadat iemand overlijdt?

Zodra iemand overlijdt, begint het lichaam zich direct te ontbinden. Dit komt doordat vitale organen zoals o.a. uw hart niet meer werken en de celdeling zal worden stopgezet. Hierdoor zal het menselijk lichaam deels vloeibaar worden en ontstaat er lijkvocht.

De snelheid van waarin dit plaatsvindt is afhankelijk van de omstandigheden waar de overledene is gevonden. Is dit een relatief warme ruimte door verwarming of zon? Dan zal dit proces sneller verlopen.

Het lichaamsvocht vermengt zich met bloed en bacterie. Er vinden dan allerlei chemische processen plaats in het menselijk lichaam. Hierdoor wordt lijkvocht ook wel eens als giftig gezien. Vanuit hier kunnen zich gassen ontwikkelen, door deze gassen kan het lichaam van de overledene sterk opzwellen.

De temperatuur en vochtigheid heeft enorme invloed op de snelheid van de ontbinding. Hoe warmer, hoe sneller de ontbinding. Daarom bewaren uitvaartverzorgers overledene in koelcellen.

Wilt u zelf de ruimte waar iemand is overleden schoonmaken? Dit is sterk af te raden. Deze ruimte en zeker de schoonmaak brengt directe gezondheidsrisico's met zich mee.

Het gebrek aan praktijkervaring, juiste kennis en gekeurde apparatuur kan ertoe leiden dat u of mensen uit uw omgeving ernstig ziek worden en zelfs besmet kunnen raken met ziektes zoals MRSA, HIV of vormen van Hepatitis.

Naast de direct schoonmaak is er tijdens de ontbinding een sterk onaangename geur ontstaan. De geurdeeltjes hiervan hebben zich in deze tijd verspreid en diep geworteld in de gehele woning. In de meubels, de gordijnen, de muren, het tapijt, etc.

Dit is nog een reden waarom u dit niet zelf dient te doen. Alles dient na onverwacht overlijden op specialistische wijze met professioneel apparatuur gereinigd, gedesinfecteerd en ontgeurd te worden.


De gehele schoonmaak en reiniging na onverwacht overlijden, zeker wanneer het voor een bepaalde onopgemerkt is geweest. Schakel in deze situatie altijd een specialistisch bedrijf in.

Professional inschakelen

Hulp van specialisten nodig na onverwacht (onopgemerkt) overlijden?

Als toegewijde specialisten van DREO begrijpen we dat het verlies van een dierbare, familielid of naaste een van de zwaarste ervaringen in ons leven is. We realiseren ons dat iedereen een eigen manier heeft om hiermee om te gaan, en dat onze persoonlijke ervaringen niet precies hetzelfde zijn als die van u.

Indien nodig zijn we bereid persoonlijke eigendommen en aangetaste oppervlakken te verwijderen en af te voeren volgens de geldende wetgeving voor medisch afval. We beschikken over de vereiste vergunningen, want medisch afval mag niet zomaar door iedereen worden afgevoerd.

Onze specialisten staan 24/7 voor u klaar. We bieden onze diensten aan naasten, families, Slachtofferhulp Nederland, GGZ Nederland, woningbouwverenigingen, zorgcentra en andere hulpverlenende instanties.

Aarzel niet langer en neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of via e-mail of telefoon. We zijn er om u te helpen in deze moeilijke tijd. Laat ons de zorg voor de specialistische schoonmaak op ons nemen, zodat u zich kunt richten op wat echt belangrijk is.

Reiniging van een woning na een maagbloedingBloed op de grond voor zwarte bankEen silhouet van bloed in een matras
“De heren van Dreo hebben ons niet teleurgesteld, sterker nog: het werk viel wat tegen maar ze hebben het zonder meer boven onze verwachting keurig afgerond. Complimenten voor deze professionals!”
Beoordeeld 5/5 - 7 Reviews
Bel direct: 085 401 16 78
KvK: 83283714
BTW-nummer: NL862810954B01
E-mailadres: info@dreo.nl
Telefoonnummer: 085 401 16 78
Ontwikkeling door SallandSEO
Copyright 2023 DREO.nl