Klanten beoordelen ons met 9.8
24/7 Bereikbaar
Volledige Ontzorging
100% Persoonlijke aandacht
Spoedgevallen
Klanten beoordelen ons met 9.8
24/7 Bereikbaar
Volledige Ontzorging
100% Persoonlijke aandacht
24/7 Beschikbaar
Heel NL

Een betrouwbare ontruimer nodig na lijkvinding?

Vraag nu gratis een offerte aan, wij helpen je graag verder.

Bel: 085 401 16 78
Hoge klantwaardering
Klanten geven ons een 9.8

12 beoordelingen op Google
24/7
365 dagen

Contact opnemen

– Of bel direct: 085 401 16 78
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Bezemschone oplevering

Ontruiming na overlijden / lijkvinding?

Helaas komt het nog steeds voor dat mensen een langere tijd overleden in hun woning liggen. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Door een ongelukkige val, een ziekte, een hartaanval, ouderdom tot soms wel door een misdrijf. De ontruiming van een woning na lijkvinding lijkt een simpele klus. Toch zijn wij van mening dat je deze klus beter kan laten uitvoeren door een specialistisch bedrijf.

Het ontruimen en het reinigen van een locatie waar iemand is overleden zijn 2 verschillende vakgebieden, die in deze situatie erg in elkaar overvloeien. Vaak raken meubels of andere materialen besmet en moeten deze als "Biohazard" materiaal behandeld en/of afgevoerd worden. Onaangename geuren verspreiden zich in de ruimte en vestigen zich snel in meubels en oppervlakken. Voor dit soort reinigingen heeft u een bedrijf nodig die weet waar ze mee bezig zijn. De juiste expertise hebben, werken met de juiste apparaten en ook gecertificeerd zijn om met het nodige "Biohazard" afval te mogen vervoeren en te laten vernietigen.

Om u te kunnen helpen in moeilijke tijden staan onze specialisten 24/7, inzetbaar in heel Nederland, voor u klaar.

Bel direct: 085 401 16 78

Wanneer betreft het een Plaats Delict locatie?

Men spreekt over een PD, als de politie erbij betrokken is en er geen directe natuurlijke overlijden vastgesteld kan gaan worden. Er wordt dan altijd een onderzoek ingesteld. Bij vinding door de politie als deze verzocht wordt langs te gaan omdat bijvoorbeeld er al een tijdje geen contact met de bewoner is geweest, of dat er een onaangename geur uit de woning komt, spreekt men niet direct over een PD locatie. Als er het vermoeden is dat het geen natuurlijke overlijden betreft, zal er door de politie opgeschaald worden naar een PD en onderzocht worden of er een misdrijf heeft plaatsgevonden.

Ontruiming na overlijden / lijkvinding nodig?

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of mail/bel ons direct via info@dreo.nl of 0854011678

Gratis offerte ontvangen!

Wie is er verantwoordelijk voor woningontruiming na lijkvinding?

Helaas tot op heden is het zo dat familie of erfgename verantwoordelijk zijn, voor de reiniging en/of ontruiming. Dit is niet bij wet geregeld of dat men zich hier tegen kan verzekeren. De gedachte dat hier hulpdiensten voor zijn vanuit de overheid is verkeerd. Bij wet is het geregeld dat deze verantwoording bij de nabestaanden al dan niet de erfgename ligt. De gemaakte kosten zullen dan ook voor hun rekening zijn.

Na veel intensief contact met meerdere verzekeringsmaatschappijen hebben wij het voor elkaar gekregen, dat als de reiniging door ons wordt uitgevoerd deze gedeeltelijk dan wel geheel vergoed wordt. Wij zijn blij en trots, dat we dit voor de nabestaanden of erfgename bewerkstelligd hebben.


Belangrijk om te weten bij een ontruiming na lijkvinding met "biohazard:

  • Intensieve reiniging: na lijkvinding, waarbij bloed, lijkvocht en/of ontlasting is vrijgekomen dient de besmette locatie intensief en gespecialiseerd gereinigd te worden. Meubels en andere materialen dienen gecontroleerd te worden of deze niet besmet zijn.Waarna de woning compleet gedesinfecteerd en eventueel ontgeurt dient te worden.
  • Sealen en afvoeren besmet "Biohazard" materiaal: het besmette materiaal wat niet meer te reinigen is, valt onder medisch afval. Dit is wettelijk verplicht om op de juiste wijze gesealed en afgevoerd te worden. Dit in zorg te dragen dat eventuele ziektes, pathogenen en virussen zich niet verder kunnen verspreiden.
  • Ontgeuren: lijkgeur is een zeer aparte geur en trekt snel in meubels en oppervlakken in de ruimte van overlijden. Warmte en duur tijd voor gevonden te worden, zorgen er helaas voor dat de diepte van de geur of omvang versneld en vergroot wordt.
  • Meubels afvoeren: meubels of andere materialen waar de geur nog in zit, maar niet besmet zijn, mogen wel afgevoerd worden via de normale weg. Echter adviseren wij hier, dit ook te laten doen door professionals. Alleen al door de geur kan dit een onuitwisbare indruk achterlaten.

Nadat onze specialisten de woning compleet hebben gereinigd en gedesinfecteerd, kunt u zelf weer veilig de woning betreden om op deze manier nog waardevolle en dierbare spullen te verzamelen.

Het ontruimen van een woning van een dierbare die overleden is kan een zeer traumatische gebeurtenis zijn. Na het overlijden van een dierbare heb je genoeg andere zaken aan je hoofd die je moet regelen. Kies ervoor om een ontruimingsbedrijf in te schakelen zodat je zorgen over de woning weggenomen worden. Wij zijn hier om u te ontzorgen!

“De heren van Dreo hebben ons niet teleurgesteld, sterker nog: het werk viel wat tegen maar ze hebben het zonder meer boven onze verwachting keurig afgerond. Complimenten voor deze professionals!”
Beoordeeld 5/5 - 14 Reviews
Bel direct: 085 401 16 78
KvK: 83283714
BTW-nummer: NL862810954B01
E-mailadres: info@dreo.nl
Telefoonnummer: 085 401 16 78
Ontwikkeling door SallandSEO
Copyright 2023 DREO.nl