Bloedvlekken schoonmaken

Bloedvlekken schoonmaken door een specialistisch schoonmaakbedrijf uit Noord-Brabant? Dan bent u bij DREO aan het juiste adres. Lees over alle risico's en wanneer u zelf bloedvlekken kunt schoonmaken.

24/7 en 365 dagen per jaar staan wij klaar om u direct te helpen met de professionele schoonmaak van bloedvlekken
Biohazard-bloed-schoonmaak-toilet
Biohazard reiniging, bebloede woning schoonmaken, bloed verwijdering woonkamer

Bloedvlekken schoonmaken en verwijderen

Iedereen weet dat bloedvlekken verwijderen– in grote of kleinere hoeveelheid – helaas geen gemakkelijke taak is. Zo brengt bloed verschillende gezondheidsrisico's met zich mee. Zo zijn mensen geneigd om kleinere hoeveelheden van bloed zelf schoon te maken en dat is logisch en in de meeste gevallen ongevaarlijk. Denk bij kleinere hoeveelheden van bloed aan bloedvlekken in kleding van bloedneus of kleinere snee.

Dit is helaas niet de enige situatie wanneer de schoonmaak van bloed benodigd is. In dit artikel leggen wij je haarfijn uit wanneer je de schoonmaak van bloed prima zelf uit kunt voeren en wanneer het in verband met gezondheidsrisico's verstandig is om een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.

Hoe pak je bloed verwijdering aan en met welke risico's krijg je te maken?

Welke functies heeft bloed?

Binnen en buiten het lichaam heeft bloed verschillende waardevolle functies. We zijn allemaal bekend met de basis van biologie en daarmee de basis functie van bloed binnen het lichaam.

De functie van bloed binnen in het lichaam

Bloed is ons leven. Bloed mag worden gezien als het transportsysteem binnen ons lichaam. Het bloed stroomt door ons lichaam om zuurstof en voedingsstoffen aan o.a. ons (spier)weefsel te leveren zodat ons lichaam goed kan functioneren.

Daarnaast is ons bloed rijk aan witte bloedcellen die hard vechten tegen infecties en ziektes, zo speelt het bloed een belangrijke rol in het menselijk afweersysteem tegen ziektes.

Naast dat bloed je lichaam beschermt tegen ziektes, beschermt bloed ook zichzelf. Dit doet het bloed door verschillende stollingsmechanisme's. Zo zal bloed gaan stollen (uitzetten) wanneer er ergens een ader wordt aangetast met als doel dat er niet te veel bloed uit het lichaam stroomt.

De functie van bloed buiten het lichaam

Maar de functie van bloed buiten het lichaam, dat is iets waar veel mensen niet eerder bij stil hebben gestaan. Zo kan bloed buiten het lichaam een verhaal vertellen en zo instanties zoals de politie helpen op een plaats delict. Op een plaats delict kan er worden gekeken naar de hoeveelheid van het bloed, waar het bloeden is begonnen en eventueel welke kanten het bloed is op gespoten. Dit kunnen belangrijke aanwijzingen zijn voor onderzoekende instanties.

Ook kan bloed een direct bewijsmiddel zijn om een persoon te identificeren. Naast het unieke DNA-spoor aanwezig in het bloed laat bloed ook duidelijke vingerafdrukken en schoenafdrukken achter. Zo kan bloed in veel gevallen dienen als de sleutel voor de uitkomst van een misdaadzaak.

Waarom bloedvlekken zo snel mogelijk moeten worden verwijderd

Het zo snel mogelijk schoonmaken van bloedvlekken in grote hoeveelheid – bijvoorbeeld een plas bloed – spreekt voor zich. Wanneer het gaat om kleinere hoeveelheden van bloedvlekken komt het geregeld voor dat mensen de schoonmaak hiervan wel eens uitstellen.

Het is vrij simpel. Bloedvlekken zijn erg hardnekkig en lastig om schoon te maken. Des te langer de schoonmaak van bloed aanwezig op een vorm van stof zoals dekens, kleding, meubels, tapijt, etc., des te lastiger het wordt om de bloedvlekken te verwijderen. Dit komt doordat het bloed steeds verder in de stof zal intrekken.

Gaat het om bloed op hout of laminaat? Ook op zulke oppervlakken geldt het zelfde als bij stof: hoe langer je wacht, hoe verder het intrekt.

Het zorgt op vrijwel ieder oppervlak voor vervelende bloedvlekken, maar ook voor onaangename geuren die je absoluut niet in je huis of bedrijfspand wilt hebben. Zeker bij warme temperaturen zullen deze vervelende geuren erg sterk vrijkomen.

Als je er snel bij bent, kan je met de juiste middelen permanente bloedvlekken en onaangename geuren voorkomen.

Hoewel bloed vaak niet als direct gevaar gezien wordt, is het dit wel. In bloed kunnen gevaarlijke, overdraagbare ziektes aanwezig zijn.

Denk hierbij deze ziektes zoals: HIV, Hepatitis B, Hepatitis C, tuberculose, cholera en een overig breed scala aan virale hemorragische koortsen zoals Ebola of het Hantavirus.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is bloed niet alleen vers bloed besmettelijk. Ook opgedroogd bloed kan deze ziektes overdagen. Om deze reden is het heel belangrijk om bloed zo snel mogelijk schoon te maken en/of te verwijderen.

Direct bloed laten verwijderen door een professional

Nare geuren van bloedvlekken verwijderen

Bloed, bloedvlekken, bloedresten en lijkresten kunnen (uiteindelijk) voor een hele nare geur zorgen. De geuren van bloed dat reeds is ingetrokken komt vooral in sterke mate vrij bij hogere temperaturen.

In veel gevallen kan je achteraf sprayen, borstelen en schrobben wat je wilt maar zijn de geurdeeltjes van de bloedvlekken al te diep in het oppervlak getrokken waardoor de geur niet weggaat. Ondanks dat de ruimte voor het oog weer schoon lijkt te zijn, zijn er nog aanwezig bacteriën die voor een ontzettend vervelende geur zorgen die je aan het incident kunnen herinneren.

Dit is natuurlijk erg vervelend en ongewenst. DREO heeft alle kennis, specialistische middelen en ervaring om deze vervelende geur voor eens en altijd voor je te vernietigen.

Wij maken gebruik van professionele schoonmaakmiddelen die niet particulier verkrijgbaar zijn om de bron van de geur daadwerkelijk te vernietigen. Na ons bezoek zal de ruimte weer écht schoon zijn en de ruimte fris blijven ruiken. Zelf aan de slag gaan met agressieve schoonmaakmiddelen is een slecht idee, dit kan tot serieuze schade aan materiaal leiden. Wij gebruiken enkel professioneel en ruimschoots geteste producten zodat er minimale schade wordt aangericht aan de omgeving.

Bloedvlekken verwijderen is een gevoelige taak

Naast alle fysieke risico's waar je mee te maken krijgt bij de schoonmaak van bloedvlekken, krijg je ook te maken met psychologische gevaren.

Weet je zeker dat je deze schoonmaak écht zelf wilt gaan doen?

De schoonmaak van iemands bloed of menselijke resten is vaak een mentaal uitdagende taak. Een plotseling en/of gewelddadig overlijden, geweldpleging, medisch noodgeval, enzovoort kunnen mentaal zwaar opspelen, doordat de geur van bloed of menselijke resten herinneringen sterk kunnen opbrengen.

Het verwijderen van bloedvlekken of lichaamsresten kunnen traumatisch zijn. Zeker wanneer het gaat om het bloedvlekken van een familielid of vriend, zal je hier niks mee te maken willen hebben. Hier kan je later namelijk trauma's aan overhouden.

De gevolgen voor mentale en fysieke gezondheid mogen echt niet onderschat worden. Wij hebben al meerdere keren meegemaakt dat personen die slechts één keer deze vorm van schoonmaak hebben uitgevoerd en hier nog langere tijd last van hebben gehad.

Ook is het moment dat er serieuze hoeveelheden van bloed moet worden verwijderd, ook de periode dat je met andere zaken bezig moet zijn. Zaken die er écht toe doen: jezelf gezond houden en samenzijn met je dierbaren.

Het voordeel van de schoonmaak en bloed verwijdering uitbesteden is dat jij je kunt focussen op wat voor jou op dat moment belangrijk is, terwijl de ingehuurde schoonmakers professioneel omgaat met de gezondheidsrisico's en dankzij de juiste kennis en middelen ervoor zorgt dat de schoonmaak 100% op de juiste manier wordt uitgevoerd. Zo wordt de mentale belasting je ook ontnomen.

Professional inschakelen

Zelf bloedvlekken verwijderen kan gevaarlijk zijn

Wil je toch zelf aan de slag met schoonmaken/verwijderen van bloedvlekken? Gezien alle aanwezige gezondheidsrisico's – zowel mentaal als fysiek – is het belangrijk om altijd veiligheidsmaatregelen te nemen bij de verwijdering van bloed.

Zelf aan de slag met schoonmaak van bloedvlekken? Zorg er dan voor dat je altijd handschoenen draagt. Op deze manier kom je niet in contact met bloed, waarin serieuze ziektes aanwezig kunnen zijn.

Maak de bloedvlekken grondig schoon, omdat ook opgedroogd bloed voor besmetting van ziektes kan zorgen. Doe dit zo snel mogelijk.

Heb je al te lang gewacht en is het bloed al flink in het oppervlak getrokken? Dit gebeurt heel snel, bloedvlekken zijn nou eenmaal erg hardnekkig om schoon te krijgen en het bloed trekt snel diep in.

In sommige gevallen is zelf bloedvlekken schoonmaken erg lastig, bijvoorbeeld wanneer het bloed al goed in het oppervlak is getrokken. In dit geval zijn bloedvlekken lastig te verwijderen en vereist het professionele middelen en de kennis van schoonmaak technieken.

Wanneer je te maken hebt met bloedvlekken na een misdrijf of ongeval, raden wij je sterk aan om contact op te nemen met een professional. Je hebt geen idee met welke ziektes aanwezig in het bloed je te maken heeft en welke gezondheidsrisico's hierbij aanwezig zijn. Schakel in dit geval een professional in die weet hoe het bloed op professionele en veilige wijze verwijderd kan worden.

Schakel een professional in

Bloedvlekken laten verwijderen door een professional

Het is dus sterk aan te raden om grotere hoeveelheden bloedvlekken aan een professioneel, gespecialiseerd schoonmaker over te laten. Zo ben je er ten alle tijden van verzekerd dat de schoonmaak van bloed op een verantwoorde en grondige wijze wordt uitgevoerd. Geen gezondheidsrisico's voor jou.

Wij hebben expertise op het gebied van de schoonmaak van bloedvlekken en lichamelijke resten. Wij zijn op de hoogte van alle veiligheidsrisico's en nemen de juiste voorzorgsmaatregelen voor jou en je omgeving.

Wanneer je zelf aan de slag gaat met de schoonmaak van – grotere hoeveelheden – bloed loop je kans op echte kruisbesmetting. Zo is de kans goed aanwezig dat je iets anders aanraakt waar bacteriën uit het bloed aanwezig zijn, waardoor je jezelf per ongeluk besmet.

Daarnaast zullen wij je helpen om alle objecten die aangetast zijn door bloedvlekken uit te zoeken en aangetast afval weg te gooien. Dit afval moet op bijzondere wijze worden worden verwerkt en kan niet zomaar in de normale container of kliko worden gegooid, omdat het risicovol afval is. Gebeurt dit niet op de juiste wijze kan je hier hoge boetes voor krijgen.

Professional inzetten

#1 Schoonmaakspecialist in Noord-Brabant

Hoe anderen de samenwerking met DREO ervaren hebben

“Ik werk als manager bedrijfsvoering bij Woningcorporatie Woningbelang, circa 4600 eenheden. Wij hadden in het weekend behoorlijke schade van "kwajongens" die het nodig vonden om een brandblusser leeg te spuiten in een garage van ons met daarin behoorlijk wat geparkeerde auto's. Eén telefoontje was voldoende. De mannen kwamen diezelfde zaterdag nog uit Rotterdam gereden en hebben tot in de nacht doorgewerkt om al het poeder te verwijderen. Dit naar dikke tevredenheid van huurders en van ons. Wat een flexibele houding! Ik was bang dat ik de hoofdprijs zou betalen, maar de factuur was echt schappelijk. Top bedrijf!”

“Na een woning 11 jaar verhuurd te hebben, wilde ik deze gaan verkopen. Na vertrek van huurders bleek dat de woning ernstig was vervuild en een normale poetsbeurt niet zo voldoen. In een mum van tijd hadden ze een plan van aanpak gemaakt, een bijzonder reëel tarief overlegd en zijn na akkoord gestart. De heren zijn 's-morgens vroeg begonnen en hebben tot middernacht door gewerkt. Met als resultaat een frisse, schone en toonbare woning. Tot in de kleinste details verzorgd!! Mede dankzij DREO is de woning binnen een week verkocht.”

“Helaas moest door het overlijden van familie het huis snel worden schoongemaakt. Michel is een op en top professional die doet wat hij zegt en meer. Daarnaast heel prettig in de omgang. Een absolute aanrader voor een snelle en grondige schoonmaakklus.”

“Ik werk als manager bedrijfsvoering bij Woningcorporatie Woningbelang, circa 4600 eenheden. Wij hadden in het weekend behoorlijke schade van "kwajongens" die het nodig vonden om een brandblusser leeg te spuiten in een garage van ons met daarin behoorlijk wat geparkeerde auto's. Eén telefoontje was voldoende. De mannen kwamen diezelfde zaterdag nog uit Rotterdam gereden en hebben tot in de nacht doorgewerkt om al het poeder te verwijderen. Dit naar dikke tevredenheid van huurders en van ons. Wat een flexibele houding! Ik was bang dat ik de hoofdprijs zou betalen, maar de factuur was echt schappelijk. Top bedrijf!”

“Na een woning 11 jaar verhuurd te hebben, wilde ik deze gaan verkopen. Na vertrek van huurders bleek dat de woning ernstig was vervuild en een normale poetsbeurt niet zo voldoen. In een mum van tijd hadden ze een plan van aanpak gemaakt, een bijzonder reëel tarief overlegd en zijn na akkoord gestart. De heren zijn 's-morgens vroeg begonnen en hebben tot middernacht door gewerkt. Met als resultaat een frisse, schone en toonbare woning. Tot in de kleinste details verzorgd!! Mede dankzij DREO is de woning binnen een week verkocht.”

“Helaas moest door het overlijden van familie het huis snel worden schoongemaakt. Michel is een op en top professional die doet wat hij zegt en meer. Daarnaast heel prettig in de omgang. Een absolute aanrader voor een snelle en grondige schoonmaakklus.”

Specialistisch schoonmaakbedrijf uit Noord-Brabant: sterk in extreme schoonmaak

KvK: 83283714
BTW-nummer: NL862810954B01
E-mailadres: info@dreo.nl
Telefoonnummer: 085 401 16 78
Ontwikkeling door SallandSEO
Copyright 2023 DREO.nl