24/7 Direct contact: 085 - 401 16 78

Duivenpoep verwijderen

Duivenpoep verwijderen

Iedereen heeft wel eens last van duivenpoep. Met de toename van angst voor ziektes en virussen overdrachtelijk vanuit dieren, is het goed om te weten hoe gevaarlijk duivenpoep is. Hoe kan je duivenpoep veilig verwijderen en welke gevaren bieden duivenpoep voor de gezondheid?

Last van duivenpoep? Laat ons helpen | 085 401 16 78 | Actief door heel Nederland

Gevaren van duivenpoep verwijderen

Duivenpoep is gevaarlijk. Net als met alle andere vormen van biologische vervuiling (voornamelijk dierlijke ontlasting) hangt de mate van gevaar af van de schaal van vervuiling. Wanneer er eenmalig door een duif op uw balkon wordt gepoept belt u ons waarschijnlijk niet. Maar mocht u een aanhoudend duivenpoep probleem hebben, kunnen wij u helpen.

Meer duivenpoep betekent ook meer aanwezige pathogen en parasieten, waardoor het risico op ziektes logischerwijs toeneemt. Ook betekent meer duivenpoep grotere stofwolken met ontlastingstoffen. Het inademen van deze lucht is enorm schadelijk. Het is veelvoorkomend dat mensen met enorme hoeveelheden duivenpoep rondom het huis ademhalingsproblemen ervaren. Zelfs bij volledige afsluiting komen minuscule stofsporen binnen die leiden tot ziektes en klachten.

Duivenpoep leidt ook tot meer bevlekking en stankoverlast. Duivenpoep kan extreem stinken wanneer het nat wordt of temperaturen beginnen te stijgen. Ook is duivenpoep erg zuur, hierdoor kunnen de uitwerpselen onherstelbare schade veroorzaken aan onder andere beton, steen, voegwerk en verflagen.

Duivennesten

Naast duivenpoep zijn duivennesten een veelvoorkomend probleem. Bij overlast van duivenpoep laat men zich vaak tegenhouden om het te laten verwijderen, omdat er een duivennest met (jonge) duiven aanwezig is. 

Wanneer het om reguliere stadsduiven gaat, is de regelgeving dat deze verwijderd mogen worden, dit geldt ook voor de duivennesten. Het gaat in bijna ieder geval over reguliere stadsduiven. Bij beschermde vogels mogen nesten niet verwijderd worden, dit komt in praktijk bijna nooit voor.

Mocht er tijdens de schoonmaak duiven worden aangetroffen die nog niet kunnen vliegen, nemen wij deze apart. Na het reinigen nemen we deze duiven mee naar de duivenopvang waar ze worden grootgebracht, dit is de beste optie.

Het probleem van broedende duiven op uw balkon of rondom uw huis is dat duiven gewoontedieren zijn. De jonge duiven die uiteindelijk uitvliegen zullen weer terugkomen om hier vervolgens weer te gaan broeden. Zo verdwijnt het probleem nooit.

Professionele duivenpoep verwijdering

Grote hoeveelheden duivenpoep verwijderen is geen taak die onderschat moet worden. Bij het verwijderen van duivenpoep is ons personeel volledig gekleed in beschermende kleding en ademhalingsbescherming. Zodra er duivenpoep geruimd gaat worden is het belangrijk om zeer goed beschermd te zijn.

Wij verwijderen duivenpoep op een rustige, gecontroleerde wijze. Als een bezetene alle duivenpoep opscheppen, of afspuiten met een hogedrukreiniger is vragen om problemen. Het zal in enorm veel opwaaiende ontlastingstof resulteren. Wij werken volgens professionele reinigingsmethode waarbij wij 1, de ziekmakende pathogenen doden en 2, deze geen kans krijgt om zich door de lucht te verspreiden.

Wij verwijderen als eerst handmatig zoveel mogelijk van de aanwezige duivenpoep. Vervolgens beginnen wij met wassen, schrobben en vegen totdat de aangetroffen ruimte er weer goed uitziet. Pas na de schoonmaak kan er worden bepaald hoe ernstig een ruimte is beschadigd door de duivenpoep. De aangerichte schade is meestal goed te herstellen door een aannemer. Nadat de ruimte schoon is ruikt deze ook weer fris.

Laat ons u helpen met de verwijdering van duivenpoep

Bent u opzoek naar professionele schoonmaak, reiniging en herstel voor een locatie waar u last heeft van (extreme hoeveelheden) duivenpoep? Wilt u uw locatie weer mooi schoon en fris hebben? Neemt u dan contact op met DREO!

Onze specialisten zijn 24 uur per dag, 7 dagen van de week voor u beschikbaar.

Wij zijn inzetbaar voor o.a. naasten en families, slachtofferhulp Nederland, GGZ Nederland, woningbouwverenigingen, zorgcentra en andere. hulpverlenende instanties.

Wij staan voor u klaar om te helpen, dus wacht geen moment langer.

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of mail/bel ons direct via info@dreo.nl of 085 401 16 78

5 sterren beoordeling review dreo
“De heren van Dreo hebben ons niet teleurgesteld, sterker nog: het werk viel wat tegen maar ze hebben het zonder meer boven onze verwachting keurig afgerond. Complimenten voor deze professionals!”
Beoordeeld 5/5 - 7 Reviews
Bel direct: 085 401 16 78
Ontwikkeling door SallandSEO
Copyright 2022 DREO.nl