Klanten beoordelen ons met 9.8
24/7 Bereikbaar
Volledige Ontzorging
100% Persoonlijke aandacht
Spoedgevallen
Klanten beoordelen ons met 9.8
24/7 Bereikbaar
Volledige Ontzorging
100% Persoonlijke aandacht
24/7 Beschikbaar
Heel NL

Seniorenverhuizing op de planning?

Vraag nu gratis een offerte aan, wij helpen je graag verder.

Bel: 085 401 16 78
Hoge klantwaardering
Klanten geven ons een 9.8

12 beoordelingen op Google
24/7
365 dagen

Contact opnemen

– Of bel direct: 085 401 16 78
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Bezemschone oplevering

Seniorenverhuizing

Het verhuizen van senioren is een klus die aandacht nodig heeft en goed moet verlopen. De verhuizing en het ontruimen van de oude woning kan een emotionele gebeurtenis zijn. Vaak gaan senioren een stuk kleiner wonen waardoor er van veel meubels afscheid moet worden genomen. Heb je hulp nodig bij de ontruiming en het afvoeren van meubels? Wij helpen je graag verder!

Start gratis offerteaanvraag!

Wanneer de aanvraag bij ons is binnen gekomen ontvang je zo snel mogelijk een offerte op maat. De aanvraag is geheel vrijblijvend.

Wat is een seniorenverhuizing?

Senioren moeten soms verhuizen naar een zorgkamer van een instelling. Deze verhuizing gaat vaak gepaard met veel emoties. Dit komt doordat ze het huis moeten verlaten waar ze vaak al vele jaren wonen en meestal verhuizen naar een stuk kleinere woning. Door deze verhuizing moet er van veel meubels afscheid genomen worden. Een ontruimingsbedrijf kan helpen met deze verhuizing! Meubels kunnen naar de nieuwe woning worden verhuisd naar de kringloop worden gebracht of worden ingekocht door het bedrijf. Je kan ervan uit gaan dat ze voorzichtig met spullen omgaan en rekening houden met de beste verhuistijden voor de bewoner.

Wat kan Dienst Reiniging en Ontruimingen allemaal voor mij betekenen?


Naast de verhuizing en ontruiming kan het ontruimingsbedrijf meer taken uit handen nemen. Denk aan het uitvoeren van kleine herstelwerkzaamheden en het bezemschoon opleveren van de woning. Door onze jarenlange ervaring worden deze werkzaamheden allemaal met respect uitgevoerd. Er wordt altijd rekening gehouden met de bewoner die gaat verhuizen als eventuele medebewoners in een verzorgingstehuis. Op deze manier wordt er met iedereen rekening gehouden.

Op zoek naar hulp bij verhuizing senioren?

Vraag nu een gratis offerte aan & kies voor complete, professionele ontzorging.

Gratis offerte ontvangen!

Extra diensten voor senioren verhuizen

Bij een seniorenverhuizing zijn naast de ontruimingskosten ook andere kosten belangrijk. Zo kun je ervoor kiezen om hulp te krijgen bij het inpakken van de spullen. Een klusjesman kan herstelwerkzaamheden in de woning uitvoeren. Gaat het om een woning in een flat? Hou dan rekening met kosten voor liftassistentie. Voor het vervoeren van grote stukken inboedel die met veel voorzichtigheid moeten worden verhuisd wordt een toeslag gerekend. Het verhuizen van een piano bijvoorbeeld.

Je kunt er ook voor kiezen om daarnaast de woning professioneel te laten schoonmaken. Omdat er vaak van meubels afscheid moet worden genomen heb je te maken met afvalstortkosten. Deze kosten verschillen enorm per gemeente.

Je kan met een verhuizing en ontruiming voor senioren ervoor kiezen om alles uit handen te geven of sommige taken wel zelf uit te voeren. Op deze manier kun je de ontruiming helemaal zelf invullen naar je eigen wensen.

Wat is het verschil tussen een seniorenverhuizing en een normale verhuizing?

Wat maakt een seniorenverhuizing anders dan een normale verhuizing? Het verhuizen van ouderen gaat vaak samen met vele herinneringen en afscheid moeten nemen van spullen. Een paar punten die het verschil maken:

 • Je gaat kleiner wonen: Over het algemeen geldt dat bij een seniorenverhuizing er kleiner gaat worden gewoond. Hierdoor kunnen veel spullen niet meegenomen worden met de verhuizing naar het nieuwe huis. Gelukkig is er voor elk meubel een goede bestemming te vinden.
 • Regels van het verzorgingstehuis: Soms heeft een verzorgingstehuis bepaalde regels wat er niet of wel mag worden meegenomen. Daarnaast moet er rekening gehouden worden dat de zorgkamer goed bereikbaar is voor medewerkers zodat de bewoner de zorg kan krijgen die gewenst is. Informeer hierover bij het tehuis zelf.
 • Letten op wensen en eventuele problemen van ouderen: Wanneer een oudere slecht ter been is moet je hier rekening mee houden met welke inboedel mee gaat naar het verzorgingstehuis.

Persoonlijke & professionele hulp bij een seniorenverhuizing?

Vraag nu een gratis offerte aan wij zijn graag ook voor u de hulp waar u op kan vertrouwen.

Gratis offerte ontvangen!

Tips verhuizen senioren

Verhuizen is voor iedereen een spannende periode. Wil je dit zo soepel mogelijk laten verlopen? Denk dan om deze volgende punten:

 • Bepaal van tevoren welke spullen er meegenomen worden. Gebruik hier een handig stickersysteem voor: plak groene stickers op de spullen die meegaan, oranje op de spullen die het ontruimingsbedrijf kan opkopen en rood op spullen die moeten worden afgevoerd. Zo is het voor het ontruimingsbedrijf ook meteen duidelijk wat er moet gebeuren.
 • Pak je zelf de verhuisdozen in? Pak dozen in tot de handgreep en vul ze voor de rest met zachte spullen zoals dekens en handdoeken. Dit is een praktische manier om dozen te verhuizen voor jezelf of het ontruimingsbedrijf.
 • Besparen op de ontruiming? Wanneer het mogelijk is doe dan zoveel mogelijk zelf. Verhuis zelf al de kleine dingen en laat het verhuizen van de zware inboedel over aan de vakmannen van een ontruimingsbedrijf. Dit zijn tenslotte professionals die weten hoe je zware meubels zo goed mogelijk verhuist.
 • Het kan voorkomen dat de verhuizing noodzakelijk is door ziekte, handicap of ouderdom. Soms kun je dan bij de gemeente een verhuiskostenvergoeding ontvangen bij het Wmo-loket! Meer informatie over dit Wmo-loket kun je vinden op rijksoverheid.nl.

Hoe verloopt een seniorenverhuizing?

Voor je een seniorenverhuizing door een ontruimingsbedrijf laat uitvoeren is het best fijn om eerst te weten hoe een ontruiming verloopt voor de bewoner. Op deze manier kun je een zo soepel mogelijke ontruiming creëren. Dit bespaart een hoop stress! Laten we kort ingaan op de 4 stappen van een verhuizing.

 • Stap 1 Inboedel sorteren: bij een seniorenverhuizing wordt vaak verhuist naar een kleinere woning. Hierdoor is het uitzoeken en sorteren van de inboedel een belangrijke stap. Niet alle meubels kunnen mee naar de nieuwe woning en daardoor moet inboedel gesorteerd worden. Inboedel kan door het ontruimingsbedrijf worden verhuisd naar de nieuwe woning, naar een kringloop worden gebracht of worden afgevoerd naar de stort. D kan door goede contacten en ervaring snel een goede bestemming voor al je inboedel vinden.
 • Stap 2 De verhuizing: nadat alle meubels zijn gesorteerd kan de verhuizing zelf van start gaan. Wij vervoeren de inboedel naar de juiste bestemming en kunnen de oude woning bezemschoon voor je achterlaten. Wij kunnen de woning voor je schoonmaken en kleine herstelwerkzaamheden uitvoeren zodat de woning klaar is voor de oplevering. Benieuwd Dienst Reiniging en Ontruimingen voor jou kan doen? Vraag een gratis offerte aan!
 • Stap 3 Een tijdelijke opslag vinden: het kan voorkomen dat er spullen zijn waar nog twijfel over is wat er mee moet gebeuren. Daarvoor is de mogelijkheid om ze naar een opslag te laten brengen zodat je daar zelf nog in alle rust over na kunt denken. Informeer hiervoor bij ons!
 • Stap 4 Inrichting van de nieuwe woning: door de nieuwe woning goed in te richten kan het idee van de oude woning worden gecreëerd voor de bewoner. Wel zo fijn, aangezien ze vaak erg gehecht zijn aan hun oude huis. Door de inrichting goed uit te voeren met meubels die ze al hebben kan dit gevoel opnieuw worden gecreëerd! Denk er wel om dat bij een verzorgingstehuis soms regels zijn over de inrichting om de oudere ook van goede zorg te kunnen voorzien.

Seniorenverhuizing? Vraag een offerte aan!

Een seniorenverhuizing kan voor de bewoner een stressvolle en emotionele gebeurtenis zijn. Door ons in te schakelen kun je ervan uitgaan dat er een zo soepel mogelijke verhuizing wordt gerealiseerd. Op zoek naar een professionele hulp bij een seniorenverhuizing?

Start gratis offerte aanvraag!

Zodra de aanvraag bij ons is binnengekomen sturen wij zo snel mogelijk een offerte naar je op. Deze aanvraag is geheel vrijblijvend en dus zit je nergens aan vast.

Bel direct: 085 401 16 78
“De heren van Dreo hebben ons niet teleurgesteld, sterker nog: het werk viel wat tegen maar ze hebben het zonder meer boven onze verwachting keurig afgerond. Complimenten voor deze professionals!”
Beoordeeld 5/5 - 14 Reviews
Bel direct: 085 401 16 78
KvK: 83283714
BTW-nummer: NL862810954B01
E-mailadres: info@dreo.nl
Telefoonnummer: 085 401 16 78
Ontwikkeling door SallandSEO
Copyright 2023 DREO.nl