Klanten beoordelen ons met 9.8
24/7 Bereikbaar
Volledige Ontzorging
100% Persoonlijke aandacht
Spoedgevallen
Klanten beoordelen ons met 9.8
24/7 Bereikbaar
Volledige Ontzorging
100% Persoonlijke aandacht
24/7 Beschikbaar
Heel NL

Hennepplantage laten ontruimen?

Vraag nu gratis een offerte aan, wij helpen je graag verder.

Bel: 085 401 16 78
Hoge klantwaardering
Klanten geven ons een 9.8

12 beoordelingen op Google
24/7
365 dagen

Contact opnemen

– Of bel direct: 085 401 16 78
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Bezemschone oplevering

Wietplantage / Hennepplantage reinigen en ontruimen

Er komt bijna dagelijks nieuwsbericht uit dat er een wietplantage is ontdekt en opgerold. Niet verbazingwekkend, wetende dat er jaarlijks duizenden wietplantages in Nederland worden opgerold. Dit is slechts het topje van de ijsberg, gezien het overgrote deel van de illegale wietplantages niet wordt ontdekt.

Wietplantage laten ontruimen? | 085 401 16 78 | Actief door heel Nederland

Naast het feit dat wietplantages illegaal zijn, richten ze ook nog eens enorm veel schade aan een ruimte, woning of bedrijfspand. Het zorgelijke hieraan is dat de schade nog vrij eenvoudig kan worden verborgen waardoor toekomstige bewoners of gebruikers niet weten aan welke gezondheidsgevaren zij worden blootgesteld.

Wietplantages brengen gevaren met zich mee, hierom moet dit professioneel worden ontruimd, schoongemaakt en ontgeurd. We zullen u verder uitleggen met welke gevaren u te maken heeft, hoe hiermee omgegaan dient te worden en op welke manier wij u kunnen helpen met het ontruimen, schoonmaken en herstellen van de locatie waar de wietplantage is aangetroffen.

Gevaren van wietplantages

Wietplantages kunnen overal voorkomen van bedrijfspand tot een reguliere eengezinswoning. Vanaf buitenaf gezien is het vaak niet eens op te merken dat er zich binnen een wietplantage begeeft.

Hoewel er van buiten niks te zien valt, zullen wietplantages enorme verwoesting aanrichten aan de binnenkant van een pand. Wietplanten groeien in een vochtige omgeving, die constant bewaterd moet worden met daarbij sterke groeilampen die 24/7 aanstaan. Ruimtes die langere tijd zeer warm en vochtig blijven zullen te maken krijgen met hout dat uitzet, gipsplaten die afbrokkelen en extreme schimmel in bizarre hoeveelheden. De extreme schimmel en vocht zal door vloerbedekking en muren heendringen, maar zich voornamelijk vestigen in de zolder dat vaak wordt gebruikt voor de ventilatie.

Wietplantages moeten goed geventileerd worden om de temperatuur en vochtigheid juist te controleren. Criminelen maken hiervoor grote gaten in plafonds en muren om grote afvoerpijpen en ventilatoren te installeren, dit leidt tot nog meer materiële schade.

Tot slot zijn er nog andere bijkomende gevaren zoals: gevaarlijke chemicaliën die tijdens het productieproces worden gebruikt (pesticiden, fungiciden, meststoffen, etc.), in de lucht terecht komen en vervolgens muren en plafond doordringen, vervuilen en aantasten. In sommige gevallen zijn er ook boobytraps aanwezig om eventuele 'vijanden' of inbrekers tegen te houden.

Opzoek naar een vakkundig ontruimingsbedrijf die hennepplantage ontruiming kan uitvoeren?

U bent bij het juiste adres.

Vrijblijvende offerte aanvragen!

Eerste actie na ontdekking wietplantage

DREO zal nooit de eerste partij zijn die een locatie betreed na het vinden van een wietplantage. Voorafgaand zal de politie langskomen om de wietplantage op te rollen, bewijsmateriaal te verzamelen en aanwezigen / betrokkenen te arresteren.

Hierna worden alle wietplanten, drugs, contant geld, wapens en andere onderzoek gerelateerde zaken meegenomen. Daarna komt er iemand van het elektriciteitsbedrijf om de stroom van de woning af te sluiten.

Tot slot komen wij langs om de locatie te ontruimen, schoon te maken en te herstellen tot originele staat.

Wie is verantwoordelijk voor de ontruiming van een hennepplantage?

In de basis geldt het zo dat de huiseigenaar verantwoordelijk is en dus aansprakelijk wordt gesteld. Zelfs wanneer de woning wordt verhuurd. Volgens het bestuursrecht moet je als eigenaar tot op zekere hoogte weten wat er in het pand gebeurt en waar het voor wordt gebruikt. Maar wanneer je aan kunt tonen dat je te goeder trouw was kan de huurder aansprakelijk worden gesteld. Bij de ontdekking van een wiet- of hennepplantage in huis kan de huurovereenkomst wel meteen worden ontbonden.

De kosten zijn vaak wel voor de verhuurder. Dit komt doordat de huurder met de noorderzon is vertrokken of in hechtenis is genomen door de politie. Wanneer de huurder geen verhaal biedt draait automatisch de verhuurder voor de kosten op. Denk hierbij aan water of de elektriciteitskosten voor het aftappen van elektriciteit die beide moeten worden vergoed aan de elektriciteitsleverancier. Daarbij komen de ontruimingskosten dus ook voor rekening voor de verhuurder.

Wietplantage ontruimen en schoonmaken

Het allergrootste vervuilingsprobleem van wietplantages is de extreme schimmel. Het proces van schimmelverwijdering is niet per se gigantisch moeilijk of levensgevaarlijk (mits je goed beschermd te werk gaat), maar wel ontzettend complex en tijdrovend.

Schimmel verwijderen zonder enige kennis kan je er bijna 100% vanuit gaan dat je schimmeldeeltjes de lucht in blaast die vervolgens delen op andere oppervlakken, hier beginnen ze nieuwe schimmelkolonies. De schimmel kan leiden tot allerlei allergische reacties en irritaties, denk hierbij aan aandoeningen aan luchtwegen en de huid. Het is enorm belangrijk dat alle aanwezige schimmel juist en veilig wordt verwijderd.

Bij de verwijdering van schimmel is het zaak om de ruimte waarin gewerkt wordt te isoleren. Dit om zo omliggende schone ruimtes te beschermen van de vervuilde ruimtes. Vervolgens zullen we met gecreëerde onderdruk alle schimmeldeeltjes via een sterke luchtstroom met een afzuig apparaat met ingebouwd reinigingsfilter worden afgezogen.

Schimmel kan harde en zachte oppervlakken aantasten, dus ook vloeren, beton en gipsplaten. Hierdoor komt er ook vaak aardig wat sloopwerk bij kijken. Soms is het zelfs nodig om een ruimte compleet kaal te strippen.

Gezien de logistiek zijn wietplantages niet de meest gemakkelijke plekken om te werken. In veel gevallen is er geen elektriciteit meer aanwezig en moeten we een generator meenemen om alle benodigde apparatuur op aan te sluiten. Wanneer er geen stromend wat er is, moet ook dit elders worden gehaald.

Illegale wietplantages kunnen enorme schade achterlaten, maar alles kan terug worden gebracht naar normale staat. Hiervoor is het wel belangrijk om de juiste vakmensen in te huren zodat alle werkzaamheden veilig en vakkundig wordt uitgevoerd

Laat ons u helpen met de ontruiming van een wietplantage / hennepplantage.

Bent u opzoek naar professionele schoonmaak, reiniging en herstel voor een locatie waar een wietplantage is aangetroffen? Wilt u uw locatie weer mooi schoon en fris hebben voor bijvoorbeeld een frisse start of de verkoop van de woning? Neemt u dan contact op met DREO!

Onze specialisten zijn 24 uur per dag, 7 dagen van de week voor u beschikbaar.

Wij zijn inzetbaar voor o.a. naasten en families, slachtofferhulp Nederland, GGZ Nederland, woningbouwverenigingen, zorgcentra en andere. hulpverlenende instanties.

Wij staan voor u klaar om te helpen, dus wacht geen moment langer.

Vrijblijvende offerte aanvragen!

Nadat de aanvraag bij ons is binnengekomen reageren wij zo snel mogelijk met een offerte voor de klus of bel direct:

Bel direct: 085 401 16 78
“De heren van Dreo hebben ons niet teleurgesteld, sterker nog: het werk viel wat tegen maar ze hebben het zonder meer boven onze verwachting keurig afgerond. Complimenten voor deze professionals!”
Beoordeeld 5/5 - 14 Reviews
Bel direct: 085 401 16 78
KvK: 83283714
BTW-nummer: NL862810954B01
E-mailadres: info@dreo.nl
Telefoonnummer: 085 401 16 78
Ontwikkeling door SallandSEO
Copyright 2023 DREO.nl