Blog
Desinfecteren

Schoonmaak en desinfectie ernstig vervuilde woning Tilburg

Michel
Auteur

Via ons contact formulier kregen we een vraag of er contact opgenomen kon worden ivm aantreffen van een vervuilde woning. De man wist niet wat hij moest doen, daar het in zijn eigendom was, maar het verhuurde.

Bij telefonisch contact werd ons duidelijk dat de woning een studio betrof, waarbij de bewoner onwel was geworden en opgenomen was in het ziekenhuis. De eigenaar was hiervan op de hoogte gesteld met het verzoek om even in de woning te kijken. De eigenaar was zich letterlijk kapot geschrokken van de vuiligheid in de gehele woning. Zo lag er bij binnenkomst bloed en braaksel, overal vuil en afval over de vloer, de keuken vol met beschimmelde etensresten en vet. De badkamer zou een compleet ander verhaal zijn. Hier zat de "stront" letterlijk tegen de muren omhoog.

De vraag was duidelijk, de woning moest zo snel mogelijk gereinigd worden en daarbij de vieze meubels na schoonmaken weer terug de woning in, daar de bewoner na ontslag ziekenhuis weer terug zou komen.

Voor ons geen probleem, na goeie afspraken gemaakt te hebben zijn we aan de slag gegaan. Waarom goeie afspraken, nou dat heeft te maken dat wij als bedrijf gevolgd werden door Tuvalu media. Deze waren bezig om in opdracht van RTL5, uitzonderlijke bedrijven te volgen en te filmen die extreem smerig werk doen. Ons bedrijf was 1 van de bedrijven die gevolgd werden voor dit programma. Voor ons natuurlijk een trots en bijzonder compliment en ook om zo ons werk te laten zien aan iedereen, maar we hielden ook enorm rekening met de klanten. Niet iedereen waardeert dit en kan veel moeite hebben om de beelden terug te zien.
Dit is heel begrijpelijk en daarom hebben wij ook selectief gevraagd of er wel of niet gefilmd mocht worden.

De opdrachtgever, was zeer gecharmeerd van onze vraag en de manier hoe wij rekening hielden met de privacy van onze klanten. Mede hierdoor verleende de opdrachtgever i.o.m. de bewoner ons de toestemming om te filmen.

Eenmaal ter plaatse in de woning had de opdrachtgever geen woord overdreven. In de badkamer zat inderdaad de stront tegen de muren omhoog, was de woning echt vies en werden we verrast met honderden kakkerlakken.

Voor ons geen klus te vies en na een hele dag ruimen, schrobben, reinigen van de meubels en compleet desinfecteren, hebben we de woning weer netjes ingericht, zodat de bewoner weer in een schoon en fris huis thuis kan komen.

==========================================================

De vuilste jobs van Nederland is te zien op RTL5 op 22 september en 6 oktober 2022 om 20:30 uur. Hier ziet u hoe onze professionals te werk en vooral waarom wij anders zijn als andere bedrijven.

Heeft u het programma gemist, maar wilt u hem wel zien. Dan kunt u deze via 'uitzending gemist' of op YouTube terugkijken.

Over de auteur

Na 21 jaar voor de Nederlandse overheid te hebben gewerkt ben ik per toeval in dit werk gerold. Ik had al vele extreme situaties meegemaakt en het ging mij altijd aan mijn hart, dat de nabestaande achtergelaten werden met een niet alledaagse situaties, in plaats van de ruimte om te kunnen verwerken.Stelt u zich eens voor … Het opruimen en schoonmaken van een locatie waar net een familielid of bekende is overleden door suïcide of moord, het schoonmaken van een woning waar een persoon al enkele weken dood in heeft gelegen, het leeghalen van een pand wat verhuurd werd waar vervolgens een hennepkwekerij in werd aangetroffen, het opruimen van een drugswoning of van iemand die lijdt aan verzamelwoede (“Hoarders”) … Dit doe je niet zomaar even. Sterker nog; dit moet je niet willen doen. Uit ervaring kan ik zeggen dat het echt confronterend en traumatisch is, en precies dit wil ik nabestaanden uit handen nemen, hen ontlasten en ondersteunen in hun trauma.

Verzoek indienen

Vragen over een onderwerp? Plaats ook een verzoek.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Houd de website in de gaten voor updates. Of meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief.
KvK: 83283714
BTW-nummer: NL862810954B01
E-mailadres: info@dreo.nl
Telefoonnummer: 085 401 16 78
Ontwikkeling door SallandSEO
Copyright 2023 DREO.nl