Blog
Biohazard

Overleden in een vakantiebungalow

David
Auteur

Via ons contactformulier kregen we een aanvraag voor specialistische reiniging na overlijden. Nadat we telefonisch contact hadden opgenomen bleek dat de broer van de mevrouw die ons belde, was overleden in de badkamer van zijn vakantiebungalow. Onze eerste gedachte ging uit naar de familie. Haar broer was onwel geworden en had enkele dagen in de badkamer gelegen. Hierdoor zou de badkamer wat vervuild zijn. Echter bleek het verhaal iets anders in elkaar te zitten. De broer was aan een natuurlijke dood overleden, maar had wel enige tijd op de badkamervloer gelegen en door de staat van ontbinding en het verplaatsen om de overledene in te kunnen pakken door de begrafenisondernemer was de badkamer en gang volledig besmet.

De familie was door de politie gewaarschuwd dat de badkamer er ‘extreem’ uit zou zien en het beter zou zijn niet zelf te gaan kijken. Het advies was om hiervoor specialisten te bellen.

Het volgende “kleine” probleem was de eigenaar van het vakantiepark. De eigenaar was op de hoogte van de situatie gebracht, maar had hier nog nooit eerder mee te maken had gehad. Mede ook in het belang van zijn overige parkbewoners, wist hij niet goed hoe hij hier nu mee om zou moeten gaan. Gelukkig wij wel, dus spraken we met de vrouw af, dat wij contact zouden opnemen met de eigenaar. 

Eenmaal alles besproken te hebben met de eigenaar, hebben wij afgesproken "low-profile" te werken om geen extra aandacht of angst te creëren bij de overige parkbewoners. (Met "low-profile" bedoelen wij dat we zonder logo's en ons werk zo onopgemerkt uitvoeren).

Nadat alles geregeld was en wij ter plaatse wilden gaan, werden wij gebeld door de zus. Er was een nieuw klein probleempje, waardoor zijn niet wist of de reiniging wel door kon gaan. Dit had te maken met het feit dat een notaris had aangegeven, dat bij uitgifte van de opdracht aan ons, dit tegelijkertijd de aanvaarding van de erfenis zou betekenen. De zus wist niet of de familie dit wilde, omdat er geen indicatie was of er schulden waren.

Ja, dat snappen we, maar dit ligt gelukkig heel anders.

Hiervoor verwijzen wij u naar de blog van Anne-Marie Hoppenbrouwers, op onze site.

“Handelen vanwege acute dreiging volksgezondheid mogelijke daad van aanvaarding nalatenschap?”

Anne-Marie is onze erfenis advocaat. Zij verteld in haar blog welke rechten u heeft in dit soort situaties, zonder de erfenis officieel te aanvaarden.

Alles kon dus gewoon doorgaan en eenmaal aangekomen op het park, werden wij opgewacht door de zus met de sleutels. De zus gaf aan wel mee te lopen naar de bungalow van haar broer, maar onder geen beding mee naar binnen te durven gaan. Geen probleem, dit snappen wij ook volkomen en dit adviseren wij zelf ook altijd. Het verwerken van het verlies van een dierbare is al een trauma, zonder de plek van overlijden te zien.

Nadat wij al onze spullen en apparaten klaar hadden gezet, zijn wij aan de klus begonnen.

Enkele uren later konden wij weer met een tevreden gevoel, onze spullen reinigen en inpakken. Zoals wij altijd doen, hebben wij ook de complete (vakantie)woning gedesinfecteerd. Tijdens onze werkzaamheden zagen wij ook dat de man een kleine “hoarder” was. Overal stonden tassen met nieuwe kussens, kussenslopen, dekbedovertrekken, doucheschuim en tandpasta. Alles nieuw, met de kaartjes er nog aan.

Nadat wij compleet klaar waren, is de zus teruggekomen om de bungalow af te sluiten. Samen met ons is zij de bungalow in gegaan en was zeer verrast hoe schoon en fris wij alles hadden gekregen.

Deze tevredenheid bleek later nogmaals uit de mooie review en de gift van alle nieuwe spullen die uit de woning kwamen van haar broer.

Alle spullen die uit de woning kwamen die aan ons geschonken zijn, hebben wij doorgegeven aan verschillende instanties en mensen die dit hard nodig hebben, maar niet kunnen betalen. Wij zijn erg dankbaar dat wij dit konden en mochten doen.

Over de auteur

Na de afgelopen 20 jaar als internationaal storing/ service monteur bezig te zijn geweest. Ben ik op mijn pad de mogelijkheid tegen gekomen om met mijn compagnon een nieuwe weg in te slaan. Aangezien ik in de afgelopen jaren in de vrienden en kennissenkring regelmatig heb mogen fungeren als neutrale sparringpartner, was voor mij de keuze duidelijk.Het werken met mensen moest voor mij ook een sociaal aspect krijgen. Ik hoop door het bundelen van onze krachten dat we ervoor kunnen zorgen dat we onze klanten kunnen ontlasten en ondersteunen in hun trauma en extreme situatie.Wij geven nabestaanden letterlijk de ruimte om de extreme situatie te verwerken, de emotie kunnen wij niet behandelen, maar de ruimte zo op te leveren alsof het nooit gebeurd is, nemen wij u graag uit handen. Wij staan voor u klaar!

Verzoek indienen

Vragen over een onderwerp? Plaats ook een verzoek.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Houd de website in de gaten voor updates. Of meld je gratis aan voor onze nieuwsbrief.
KvK: 83283714
BTW-nummer: NL862810954B01
E-mailadres: info@dreo.nl
Telefoonnummer: 085 401 16 78
Ontwikkeling door SallandSEO
Copyright 2022 DREO.nl