Klanten beoordelen ons met 9.8
24/7 Bereikbaar
Volledige Ontzorging
100% Persoonlijke aandacht
Spoedgevallen
Klanten beoordelen ons met 9.8
24/7 Bereikbaar
Volledige Ontzorging
100% Persoonlijke aandacht
24/7 Beschikbaar
Heel NL

Verwijdering van lijkgeur.

Hulp nodig met de reiniging en van een extreme of uitzonderlijke situatie? Na ons bezoek is uw locatie weer 100% veilig en hygiënisch.

Bel: 085 401 16 78
Hoge klantwaardering
Klanten geven ons een 9.8

12 beoordelingen op Google
24/7
365 dagen

Contact opnemen

– Of bel direct: 085 401 16 78
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Reiniging van een woning na een maagbloeding

Het verwijderen van lijkgeur

Het onbindingsproces van het menselijk lichaam begint al 15 minuten nadat het hart is gestopt met kloppen, ook kunnen dan de eerste vliegen al verschijnen.

Wanneer een lichaam of kadaver is begonnen met ontbinden vormt er zich een onmiskenbare lijkgeur dat zelfs lang nadat het lichaam of kadaver is verwijderd zal aanwezig zal blijven.

Wanneer een lichaam is begonnen met ontbinden zullen bacteriën al snel het lichaam van binnenuit 'opeten' waarbij er gassen ontstaan. Door deze gassen zal het lichaam zich opblazen en uiteindelijk scheuren waardoor lichaamssappen uit het lichaam zullen lopen.

De lichaamssappen uit het ontbindende lichaam lekken en alle kanten uit en trekt zich diep in hout, tapijt en beton. Tegelijk zorgen de gassen voor een extreem penetrante lijkgeur dat zich gaat hechten aan muren en plafonds.

De residuen kunnen voor een enorm onaangename lucht zorgen, dit blijft zelfs hangen nadat een ruimte waar de persoon overleden is door een niet professioneel schoonmaak blinked schoon is gepoetst.

Zeker in warme ruimtes kan het ontbindingsproces en de lijkgeur vorming snel verlopen.

Er zijn twee aan elkaar gerelateerde chemicaliën die hoofdzakelijk verantwoordelijk zijn voor de extreem penetrante lijkgeur: putrescine en cadaverine. Beide chemicaliën hebben dezelfde chemische formule (NH2(CH2)5NH2). Deze chemicaliën zijn de verklikkers voor ontbinding en moeten overal in volledigheid op locatie worden verwijderd om de lijkgeur te verwijderen en de ruimte weer een normale geur te geven.

Lijkgeur laten verwijderen? | 085 401 16 78 | Actief door heel Nederland

Gezondheidsgevaren van een lichaam in ontbinding

Een lichaam dat aan het ontbinden is een serieus en direct gezondheidsgevaar omdat het de broedplaats is voor verschillende gezondheidsrisico's zoals:
*Pathogene bacteriën
*Besmettelijke bacteriën of virussen
*Gastro-enteritis
*Aaseters zoals ratten, muizen kakkerlakken en mieren

Een lichaam dat slechts pas begonnen is met ontbinden kan al een gevaar zijn omdat het een potentiële drager en verspreider is van ziektes die worden overgebracht door lichaamssappen zoals: cholera, hepatitis en ook HIV.

Er zij ook psychologische effecten die worden geassocieerd met het in contact komen met lijkgeur, vooral als dit onverwacht gebeurt. De penetrante lijkgeur op zich, kan al genoeg zijn om posttraumatische stress symptomen in mensen te triggeren die met deze aandoening kampen.

Waarom lijkgeur verwijderen belangrijk is

Dood, ontbinding en andere biohazard gevallen laten een onmiskenbare (lijk)geur achter die lastig te verwijderen kan zijn. Het verwijderen van deze lijkgeur is een kritisch onderdeel van onze specialistische dienstverlening en is niet iets dat een ieder zomaar kan uitvoeren. Het is hierbij erg belangrijk dat alle geur bronnen die gerelateerd zijn aan biohazard en ontbinding worden geïdentificeerd en geneutraliseerd. Niet alleen is dit belangrijk in verband met de veiligheid, maar het is ook om te verzekeren dat alle verontreinigen volledig zijn verwijderd.

Potentiële geurbronnen zijn:
* Residuen van overlijden en ontbinding
* Ongedierte plagen zoals knaagdieren en insecten
* Bacteriën
* Stof en andere deeltjes die vastzitten in het tapijt
* Rot voedsel

Onaangename geuren zoals lijkgeur kan niet permanent worden verwijderd zonder dat hetgeen dat de geur veroorzaakt ook in volledigheid word verwijderd. Ook de residuen en bijproducten dienen vakkundig verwijderd te worden.

Geuren spelen een belangrijke rol in de creatie van herinneringen, het belang van het verwijderen van trauma-gerelateerde geuren mag daarom niet onderschat worden.

Lijkgeur verwijderen en post-trauma sanering en ontsmetting

De meeste geuren waaronder lijkgeur hebben vaak een hoofdbron, deze is in de meeste gevallen relatief eenvoudig te verwijderen. Maar, de geurbron laat ook residuen achter en het zijn juist de residuen die moeilijk zijn om te identificeren en volledig te verwijderen. Deze residuen zullen zorgen voor een blijvende, vervelde lijkgeur.

Wanneer u bijvoorbeeld te maken heeft met een onopgemerkte dood, kunnen grote hoeveelheden afval, vloeistoffen en bacteriën zich opbouwen in een ruimte. Dit is met name een probleem als lichaamssappen vrijkomen die dagen, weken of zelfs maanden hebben kunnen intrekken.

Wanneer wij de geurbron hebben geïdentificeerd zullen wij deze vervolgens neutraliseren. Er volgt een grondig geurverwijderingsproces dat veel werk kan omvatten, de exacte werkzaamheden zijn dan ook afhankelijk van de geurbron. In hele extreme gevallen kunnen geuren zelfs meerdere centimeters diep in het beton trekken en is de hulp van een specialistische vakman dan ook een vereiste.

Het verwijderen van lijkgeur is een verplichte stap tijdens de trauma en biohazard reiniging. Het verwijderen van lijkgeurbronnen gaat hand in hand met de eliminatie van serieuze problemen die voortkomen uit ontbinding. Dit met name in gevallen waar de ontbinding al een vergevorderd stadium heeft bereikt.

Wij van DREO zijn uiterst gespecialiseerd in de verwijdering van ieder bewijs dat aan het trauma kan doen herinneren, (lijk)geuren hierbij inbegrepen.

Ontbinding en lijkgeur verwijdering door professionals

Enkel een lichaam verwijderen en de omringende gebieden af te spoelen met huishoudelijke schoonmaakmiddelen is niet voldoende. Dit zal op korte & lange termijn de geur en de bijkomende gezondheidsgevaren niet verwijderen. Het is belangrijk dat hiervoor professionele en industriële producten worden gebruikt die gecertificeerd zijn om o.a. pathogenen te doden en de onaangename, penetrante geur moleculen af te breken en te neutraliseren.

In sommige gevallen zal het zelfs verplicht zijn om stukken vloer, wand of andere oppervlakken te verwijderen en te vervangen omdat de biologische verontreiniging zodanig diep is ingetrokken dat dit simpelweg niet meer te redden valt. Een professional kan bepalen welke oppervlakken te reinigen zijn en welke verwijderd dient te worden.

Het omgaan met een soortgelijke situatie en de verwijdering van lijkgeur is iets dat absoluut overgelaten moet worden aan de hiervoor opgeleide schoonmaak specialisten. Dit is onder geen enkele omstandigheid een activiteit dat uitgevoerd dient te worden door iemand die hier niet voor is opgeleid. Het risico op besmetting door ziekteverwekkers is zeer hoog en nog vele malen hoger wanneer een ongetraind iemand probeert schoon te maken.

Onze werkwijze is zeer net en effectief. We zijn niet zomaar een schoonmaakbedrijf dat binnenkomt en alles weggooit, dat kan namelijk iedereen wel. Wij van DREO zullen altijd proberen om de ruimte zo schoon mogelijk achter te laten met minimale schade.

Indien nodig zullen we persoonlijke eigendommen en aangetaste oppervlakken afbreken en verwijderen volgens de wetgevingen omtrent medisch afval. Hier hebben wij een vergunning voor, medisch afval mag niet zomaar door iedereen afgevoerd worden.

Onze specialisten zijn 24 uur per dag, 7 dagen van de week voor u beschikbaar.

Wij zijn inzetbaar voor o.a. naasten en families, slachtofferhulp Nederland, GGZ Nederland, woningbouwverenigingen, zorgcentra en andere. hulpverlenende instanties.

Wij staan voor u klaar om te helpen, dus wacht geen moment langer.

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of mail/bel ons direct via info@dreo.nl of 085 401 16 78

5 sterren beoordeling review dreo
“De heren van Dreo hebben ons niet teleurgesteld, sterker nog: het werk viel wat tegen maar ze hebben het zonder meer boven onze verwachting keurig afgerond. Complimenten voor deze professionals!”
Beoordeeld 5/5 - 7 Reviews
Bel direct: 085 401 16 78
KvK: 83283714
BTW-nummer: NL862810954B01
E-mailadres: info@dreo.nl
Telefoonnummer: 085 401 16 78
Ontwikkeling door SallandSEO
Copyright 2022 DREO.nl