24/7 Direct contact: 085 - 401 16 78

Schoonmaak na verzamelwoede (hoarding)

Ontruiming na verzamelwoede

Het schoonmaken na verzamelwoede (hoarding)

Wanneer we spreken over schoonmaak na verzamelwoede hebben we het over het opruimen, schoonmaken, reinigen en het herstellen tot originele staat van de woning die inmiddels in slechte staat is door verzamelwoede, verzamelzucht of de term waar veel mensen bekend mee zijn: hoarding.

Verzamelwoede is het moeite hebben om bezittingen weg te gooien of weg te geven door een overweldigende overtuiging dat al deze bezittingen nodig zijn.

Het resultaat hiervan is dat een iemand die kampt met verzamelwoede (hoarding) in tot in extreme vorm voorwerpen verzamelt en deze in zijn woning opslaat tot alles vol staat tot aan het plafond.

Hulp nodig bij het schoonmaken van een hoarder woning? | 085 401 16 78 | Actief door heel Nederland

Symptomen van verzamelwoede/hoarding

De symptomen van verzamelwoede of hoarding aandoening kunnen milde tot zeer ernstige mate aannemen, om vervolgens zelfs te leiden tot schade aan woningen en gevaarlijke situaties voor de inwoners van de hoarder woning of het appartementencomplex.

Het schoonmaken van hoarder woningen kan een flinke uitdaging zijn. Maar, met de juiste planning en uitvoering kan de woning weer leefbaar worden gemaakt.

Soorten vuil waar u verzamelwoede of hoarding aan kan herkennen en tijdens de schoonmaak mee te maken kan krijgen:

* Zakken gevuld met menselijke ontlasting
* Flessen gevuld met menselijke urine
* Vervuilde matrassen
* Gebroken meubels
* Overtollige hoeveelheden oud of verrot voedsel
* Overleden huisdieren
* Overvolle toiletten en wasbakken
* Algemene vuil en rommel

Omgaan met een verzamelwoede of hoarding probleem

Personen die last hebben van verzamelwoede hebben hulp nodig. De schoonmaak na verzamelwoede omvat daarom zowel het fysieke (i.e. opruimen), als het sociale en mentale.

Het is belangrijk dat betrokkenen en familieleden begrip hebben voor het feit dat iemand die kampt met verzamelwoede vaak niet eens herkent dat het een probleem is. Moedig daarom iemand met verzamelwoede aan om een dokter of therapeut te bezoeken. Een verkeerde aanpak kan de situatie verergeren.

De bergen van rommel kunnen zorgen voor een onleefbare woning door veiligheid en hygiëne problemen. Een voorbeeld probleem kan brandgevaar zijn (denk hierbij aan geblokkeerde uitgangen of grote hoeveelheden brandbare voorwerpen die verspreid liggen zoals papier) of het gevaar op ziekten door onhygiënische situaties in of rondom de woning.

Wanneer er is vastgesteld dat een woning serieus is geraakt door verzamelwoede (hoarding), is het van belang om de woning door professionals schoon te laten maken om weer een veilige en leefbare situatie te creëren.

Professionele verzamelwoede schoonmaak

Voor een persoon en betrokkenen kan de schoonmaak na verzamelwoede een lang, vermoeiend en erg stressvol proces zijn. De betrokkenen bij de schoonmaak zullen een strategie nodig hebben om de woning weer in goede staat te kunnen herstellen. Een goede strategie hierin kan zijn om het gehele project op te delen in meerdere, kleinere, beter handelbare projecten.

Durf is iets wat nodig is voor de schoonmaak van een woning die onder verzamelwoede heeft geleden. Onze specialisten betreden een hoarders woning dan ook in beschermende werkkleding en beschikken over de juiste kennis, ervaring en professionele materialen en apparatuur om de ruimtes terug te brengen naar originele staat.

Het is af te raden om als ongetraind en onvoorbereid persoon zelf aan de slag te gaan met de schoonmaak in een door verzamelwoede vervuilde woning.

Hoe hoarding schoonmaak er in verschillende TV-programma's wordt uitgevoerd, is absoluut niet hoe het er in werkelijk aan toe gaat. De schoonmaak van een door verzamelwoede vervuilde woning brengt vele directe gezondheidsrisico's met zich mee en kan tot ernstige ziekte(s) leiden.

Mogelijke gevaren tijdens hoarding schoonmaak

Het is belangrijk om tijdens de schoonmaak en reiniging van de hoarder woning goed voor de veiligheid van alle betrokkenen in het schoonmaak proces te zorgen. Met name als er dierlijke of menselijke uitwerpselen aanwezig zijn, dit wordt beschouwd als biologisch gevaar.

Het is waarschijnlijk dat je uitwerpselen van ratten, muizen en ander ongedierte zal aantreffen. Ook is het niet ongewoon dat huisdieren van alles hebben bevuild. Al deze soort uitwerpselen bevatten allerlei soorten ziektes. Als je niet de juiste vaccinaties hiertegen hebt ontvangen, kan je ernstig ziek raken door de schoonmaak. Er is een reële kans om blootgesteld te worden aan gevaarlijke en dodelijke ziektes.

Ook moet er goed worden gelet op mogelijk scherpe voorwerpen zoals bijvoorbeeld messen, gebroken glas, naalden, etc. Mocht het zo zijn dat u of een ander zichzelf snijdt aan een scherp object kan dit leiden tot allerlei - soms zelfs levensbedreigende - ziektes leiden.

Na verzamelwoede gooi je niet alles weg

Er zijn nog genoeg objecten binnen een woning die wél hergebruikt kunnen worden, niet alles hoeft per se na verzamelwoede weggegooid te worden om te kunnen starten met een 'schone lei'. Daarin tegen zijn er ook voorwerpen zoals bijvoorbeeld oude post en kranten die vaak direct weg kunnen.

Het komt veel voor dat de mensen die kampen met verzamelwoede zich vaak erg aangetrokken voelen tot onbruikbare voorwerpen. Het is belangrijk om deze objecten eerst weg te doen. Vervolgens kan er gekeken worden naar objecten met nog enige functie of onbetaalbare voorwerpen.

Wanneer er grote voorwerpen verwijderd moeten worden maken wij gebruik van afvalcontainers. Alle voorwerpen die gerecycled kunnen worden zoals koelkasten, tv's, etc. worden niet zomaar weggegooid, maar afgeleverd aan de juiste afvalverwerkende partijen.

Wij helpen een schone, helende en gezonder omgeving te vormen voor iemand die last heeft van verzamelwoede. De schoonmaak na verzamelwoede is een geweldige manier om een dierbare of bekende te helpen.

Heeft u zoveel verzameld dat u het overzicht compleet kwijt bent? Of kent u iemand die geteisterd wordt door verzamelwoede en wilt u graag een frisse start met een schone en hygiënische woning? Neemt u dan contact op met ons.

Professionele schoonmaak na verzamelwoede (hoarding)

Bent u opzoek naar een professionele schoonmaak en reiniging na verzamelwoede? Wilt u uw woning weer mooi schoon en fris hebben voor bijvoorbeeld een frisse start of de verkoop van de woning? Neemt u dan contact op met DREO!

Onze specialisten zijn 24 uur per dag, 7 dagen van de week voor u beschikbaar.

Wij zijn inzetbaar voor o.a. naasten en families, slachtofferhulp Nederland, GGZ Nederland, woningbouwverenigingen, zorgcentra en andere. hulpverlenende instanties.

Wij staan voor u klaar om te helpen, dus wacht geen moment langer.

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of mail/bel ons direct via info@dreo.nl of 085 401 16 78

5 sterren beoordeling review dreo
“De heren van Dreo hebben ons niet teleurgesteld, sterker nog: het werk viel wat tegen maar ze hebben het zonder meer boven onze verwachting keurig afgerond. Complimenten voor deze professionals!”
Beoordeeld 5/5 - 7 Reviews
Bel direct: 085 401 16 78
Ontwikkeling door SallandSEO
Copyright 2022 DREO.nl