Klanten beoordelen ons met 9.8
24/7 Bereikbaar
Volledige Ontzorging
100% Persoonlijke aandacht
Spoedgevallen
Klanten beoordelen ons met 9.8
24/7 Bereikbaar
Volledige Ontzorging
100% Persoonlijke aandacht
24/7 Beschikbaar
Heel NL

Reiniging na overlijden / lijkvinding

Hulp nodig met de reiniging en van een extreme of uitzonderlijke situatie? Na ons bezoek is uw locatie weer 100% veilig en hygiënisch.

Bel: 085 401 16 78
Hoge klantwaardering
Klanten geven ons een 9.8

12 beoordelingen op Google
24/7
365 dagen

Contact opnemen

– Of bel direct: 085 401 16 78
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Biohazard reiniging van een bebloed matras

Schoonmaak na overlijden / lijkvinding

Op het onverwacht overlijden van een bekende of dierbare kan niemand zich voorbereiden, zowel emotioneel als mentaal. Zeker wanneer het om een onopgemerkt overlijden gaat.

In Nederland bestaat er helaas de opvatting dat de schoonmaak na overlijden door de nabestaanden zelf verricht moet worden. Of dat dit kan bijdragen aan het verwerkings- of afsluitingsproces. Dit is absoluut niet het geval en wij raden het zelf schoonmaken na het overlijden van een bekende of dierbare streng af.

Om u te kunnen helpen in moeilijke tijden staan onze schoonmaakspecialisten 24/7, inzetbaar in heel Nederland voor u klaar.

Er wordt op locatie niet enkel schoongemaakt, wij ontsmetten en ontgeuren de ruimte ook compleet. We nemen de volledige ontzorging op dit gebied op ons, zodat u zich kan richten op wat voor u echt belangrijk is.

Na onze schoonmaak is het alsof er nooit iets is gebeurd.

Positief: Kwaliteit, Professionaliteit, Responsiviteit, Stiptheid, Waarde

Helaas moest door het overlijden van familie het huis snel worden schoongemaakt. Michel is een op en top professional die doet wat hij zegt en meer. Daarnaast heel prettig in de omgang. Een absolute aanrader voor een snelle en grondige schoonmaakklus.

Services: Intensieve schoonmaak, Matrasreiniging
24/7 schoonmaak na overlijden | 085 401 16 78 | Actief door heel Nederland
Professional inschakelen

Schoonmaak na overlijden niet zelf doen

Schoonmaak na overlijden en onopgemerkte dood is niet wat zomaar uitgevoerd kan worden, ook niet door een 'normale' schoonmaker. Bij de schoonmaak van een ruimte waarin een persoon is overleden krijgt u te maken met allerlei gezondheidsrisico's.

Deze gezondheidsrisico's kunnen gevolgen hebben voor de schoonmaker, maar ook voor de huidige en toekomstige bewoners van de ruimte. De reiniging van een ruimte na overlijden is uiterst specialistisch werk.

Ruimtes bevuild met bloed en lichaamsvloeistoffen kunnen schadelijke bloedoverdraagbare ziekteverwerkkers bevatten. Zoals: HIV, hepatitis B, hepatitis C, en MRSA.

Bij deze specialistische vorm van schoonmaak is kennis, expertise, juiste apparatuur en aandacht een absolute vereiste.

Professional inschakelen

Schoonmaak na overlijden is geen afsluitingsproces

Bij sommige mensen hebben het idee dat de schoonmaak na overlijden een deel kan zijn van een afsluitingsproces of mogelijk helpt verdriet te verwerken. Wij vinden het belangrijk om te benadrukken dat hier niet te makkelijk over gedacht kan en mag worden.

De schoonmaak is niet te vergelijken met het opbergen en het uitruimen van iemands bezittingen na overlijden, waarbij herinneringen kunnen worden opgehaald en emoties kunnen worden verwerkt.

Een ieder rouwt natuurlijk op zijn of haar eigen manier. Met hier ieders eigen emoties, culturele achtergrond en manier over hoe er over de dood gedacht wordt.

Uiteindelijk willen we natuurlijk op onze eigen manier de overleden persoon blijven herdenken. Echt de schoonmaak na overlijden draagt niet bij aan dit proces, maar kan zelfs juist traumatiserend werken.

Schoonmaak na overlijden is confronterend en traumatisch

Met onze jarenlange ervaring in specialistische schoonmaak en onze persoonlijke aandacht in dit proces, kunnen we u vertellen dat deze schoonmaak alles behalve bitterzoet zal zijn.

Zelfs een 'simpel' overlijden, waar er geen sprake is geweest van geweld of ontbinding zal een onaangename ervaring zijn om mee te maken. De ruimte kan medisch, rommelig, misselijkmakend en ook schokkend zijn. De geuren en beelden waarmee je geconfronteerd wordt is een ervaring die je niet snel kwijtraakt. Dit is niet het soort herinnering die je aan iemand wilt overhouden.

Professional inschakelen

Wie is er verantwoordelijk voor de schoonmaak na overlijden?

Veel mensen denken dat de politie verantwoordelijk is voor de schoonmaak na overlijden, dit is niet waar. De politie of een andere overheidsinstantie maakt een plek van overlijden nooit schoon.

Wettelijk gezien valt de verantwoordelijkheid van schoonmaak na overlijden altijd bij de directe familie (i.e. erfgenamen). Mocht een erfenis worden verworpen, vervalt hierbij ook de verantwoordelijkheid voor de schoonmaak en ontruiming.

De verantwoordelijkheid voor de schoonmaak en ontruiming van een ruimte na overlijden ligt bij de directe familie. Dit betekent vooral dat het 'regelwerk' bij de directe familie wordt neergelegd.

Het zelf uitvoeren van deze werkzaamheden raden wij ten strengste af, omdat dit erg confronterend en traumatisch kan zijn. Daarnaast krijg je te maken met serieuze gezondheidsrisico's.

Op dit gebied kunnen wij u in volledigheid ontzorgen. Wij regelen alles van A-Z voor u en na ons vertrek op locatie is het alsof er nooit iets gebeurd is.

Professional inschakelen

Gevolgen en risico's van het zelf schoonmaken na overlijden of onopgemerkte dood

Al na 15 minuten nadat een menselijk hart stopt met kloppen begint het lichaam zich te ontbinden en kunnen de eerste vliegen verschijnen. Wanneer er een lichaam wordt gevonden waarbij het ontbindingsproces al is begonnen is het noodzakelijk om het ontsmettingsproces aan professionele schoonmaak specialisten over te laten.

Wanneer een lichaam is begonnen met ontbinden krijgt u met serieuze gezondheidsrisico's te maken. Om de huidige en toekomstige bewoners van de woning te beschermen is het belangrijk dat het ontsmettingsproces professioneel en juist wordt uitgevoerd.

Na het overlijden beginnen bacteriën die ieder mens heeft het lichaam van binnenuit op te eten. Deze zelfde bacteriën produceren in dit proces gassen die ervoor zorgen dat het lichaam zichzelf opblaast, vergelijkbaar met een ballon. Uiteindelijk zal het lichaam hierdoor scheuren, waardoor lichaamssappen weglopen uit het lichaam.

Ook zijn er insecten aanwezig tijdens het ontbindingsproces. Er worden eieren gelegd in open worden, de ogen, neus en mond. Uit deze eieren komen maden. Deze maden eten het lichaam op en ontwikkelen zich vervolgens tot vliegen, waarna het proces zich weer herhaalt.

Naast de directe gezondheidsrisico's roepen aanwezige componenten van de lijkgeur bij veel mensen een afkeer op die kan leiden tot heftig braken.

Professional inschakelen

De gevaren van lichaamsontbinding

De GGD meldt dat er in alleen al Amsterdam om de dag het lijk van iemand wordt aangetroffen die al langer dan 24 uur dood is.

Er kunnen soms dagen, weken of zelfs maanden voorbijgaan voordat het ontbindingsproces wordt opgemerkt door anderen. Gedurende deze periode zullen er zich extreem onaangename geuren, (vormen van zwaveldioxide) zich in de ruimte vormen om zich vervolgens te vestigen in meubels en andere voorwerpen en oppervlakken.

Wanneer mensen zelf aan de slag gaan met het schoonmaken van een ruimte waar iemand is overleden is er een direct gevaar voor de gezondheid van diegene. Een gebrek aan de juiste kennis, apparatuur en middellen bij de schoonmaak na overlijden kan tot allerlei ziektes leiden zoals hepatitis A, B, C, D, E en G. Maar ook HIV, HTLV-I en MRSA.

De schoonmaak na overlijden is een complexe, veel eisende en lange taak. In de periode van rouw is het belangrijk om te reflecteren, samen te zijn met dierbaren en goed voor uw eigen mentale gezondheid te zorgen. Daarnaast zijn er talloze andere praktische zaken die er geregeld moeten worden na een overlijden. Wij ontzorgen u graag van A-Z op dit gebied.

Professional inschakelen

Professionele schoonmaak na overlijden of onopgemerkte dood

Het schoonmaken van een ruimte waarin een persoon is overleden en inmiddels is gaan ontbinden omvat - maar is niet beperkt tot - het desinfecteren, herstellen, verwijderen en verpakken voor verwijdering van alle materialen die een 'biohazardous infectiegevaar vormen' en de voorwerpen die besmet zijn geraakt met lichaamssappen (zoals bloed, urine, etc.) en onaangename geuren.

Laat u helpen door getrainde schoonmaak specialisten

Wij willen u als specialisten van DREO laten weten dat wij begrijpen dat een overlijden van een dierbare, een familielid of een directe naaste een van de zwaarste ervaringen is waarmee wij in ons leven te maken krijgen.

Iedereen heeft zijn eigen proces om hiermee om te gaan of om niet mee om te gaan. Zo hebben ook wij hier persoonlijke ervaringen mee, maar onze ervaringen zijn niet de jouwe.

Wij kunnen niet met u mee rouwen, maar wij kunnen wel de zorg voor specialistisch reinigen in deze moeilijke tijd uit handen nemen en in goede banen leiden, zodat u zich kunt richten op dat wat voor u belangrijk is.

Onze werkwijze is zeer net en effectief. We zijn niet zomaar een ontruimingsbedrijf dat binnenkomt en alles weggooit, dat kan namelijk iedereen wel. Wij van DREO zullen altijd proberen om de ruimte zo schoon mogelijk achter te laten met minimale schade.

Indien nodig zullen we persoonlijke eigendommen en aangetaste oppervlakken afbreken en verwijderen volgens de wetgevingen omtrent medisch afval. Hier hebben wij een vergunning voor, medisch afval mag niet zomaar door iedereen afgevoerd worden.

Onze specialisten zijn 24 uur per dag, 7 dagen van de week voor u beschikbaar.

Wij zijn inzetbaar voor o.a. naasten en families, slachtofferhulp Nederland, GGZ Nederland, woningbouwverenigingen, zorgcentra en andere. hulpverlenende instanties.

Wij staan voor u klaar om te helpen, dus wacht geen moment langer.

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of mail/bel ons direct via info@dreo.nl of 085 401 16 78

Reiniging van een woning na een maagbloedingBloed op de grond voor zwarte bankEen silhouet van bloed in een matras
5 sterren beoordeling review dreo
“De heren van Dreo hebben ons niet teleurgesteld, sterker nog: het werk viel wat tegen maar ze hebben het zonder meer boven onze verwachting keurig afgerond. Complimenten voor deze professionals!”
Beoordeeld 5/5 - 7 Reviews
Bel direct: 085 401 16 78
KvK: 83283714
BTW-nummer: NL862810954B01
E-mailadres: info@dreo.nl
Telefoonnummer: 085 401 16 78
Ontwikkeling door SallandSEO
Copyright 2022 DREO.nl