Klanten beoordelen ons met 9.8
24/7 Bereikbaar
Volledige Ontzorging
100% Persoonlijke aandacht
Spoedgevallen
Klanten beoordelen ons met 9.8
24/7 Bereikbaar
Volledige Ontzorging
100% Persoonlijke aandacht
24/7 Beschikbaar
Heel NL

Reiniging na (zelf)moord.

Hulp nodig met de reiniging en van een extreme of uitzonderlijke situatie? Na ons bezoek is uw locatie weer 100% veilig en hygiënisch.

Bel: 085 401 16 78
Hoge klantwaardering
Klanten geven ons een 9.8

12 beoordelingen op Google
24/7
365 dagen

Contact opnemen

– Of bel direct: 085 401 16 78
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Biohazard reiniging van bloed in matras

Schoonmaak na zelfmoord / moord

Het verlies van een dierbare of bekende aan een zelfmoord of moord is een enorm ingrijpende en emotionele gebeurtenis. Vooral als dit plaatsvindt in combinatie met een onopgemerkt overlijden.

De meeste mensen gaan er van uit dat de schoonmaak na een zelfmoord of moord de verantwoordelijkheid is van de politie/hulpdiensten of door deze partijen wordt uitgevoerd. Dit is nooit het geval.

Na zelfmoord of moord is het slachtoffer of de nabestaande zelf verantwoordelijk voor de schoonmaak van de locatie. Dat u als nabestaande of betrokkene verantwoordelijk bent, betekent niet dat u zelf ook fysiek de schoonmaak moet uitvoeren. Sterker nog, dit wordt vanwege de gezondheidsrisico's bij de schoonmaak na zelfmoord of moord ten strengste afgeraden.

Gelukkig staan gespecialiseerde bedrijven zoals wij met de juiste kennis, apparatuur en specialisten 24/7, 7 dagen per week klaar om u te helpen na een traumatisch incident.

Onze schoonmaak specialisten maken een ruimte niet alleen voor u schoon, maar ontsmetten en ontgeuren deze ook volledig. Nadat wij zijn langs geweest is het alsof er nooit iets is gebeurd.

24/7 schoonmaak na (zelf)moord | 085 401 16 78 | Actief door heel Nederland

Verschillende soorten zelfmoord / moord

Wanneer er over zelfmoord of moord wordt gesproken moet er een onderscheid worden gemaakt tussen traumatische en non-traumatische incidenten.

Voorbeelden van traumatische incidenten zijn: het doorsnijden van de polsen, het springen van hoogte, het overlijden door een vuur- of steekwapen.

Zelfmoorden en moorden komen frequent voor in combinatie met een onopgemerkt overlijden. In dit geval wordt de persoon enige dagen, weken, of maanden na het overlijden gevonden. Schoonmaak na zelfmoord / moord is bijna altijd benodigd na dergelijke gebeurtenissen.

Zelfmoorden en moorden (of de pogingen daartoe) gaan vaak gepaard met (enorme) schrik. Het is niet ongewoon dat personen in paniek door de woning lopen en zo vele ruimtes en oppervlakken bevuilen met bloed. Om deze reden komt het geregeld voor dat de gehele woning gereinigd moet worden.

Het kan ook zo zijn dat tijdens een zelfmoord of moord er weinig tot geen bloed of lichaamsvloeistoffen zijn vrijgekomen. Maar dit is helaas uitzonderlijk. In dit geval spreken we bijna altijd om non-traumatische en non-gewelddadige incidenten.

Waarom de schoonmaak na zelfmoord of moord niet zelf doen

Om de veiligheid van uzelf, maar ook de toekomstige bewoners te beschermen zou de schoonmaak na zelfmoord of moord, uitsluitend uitgevoerd moeten worden door professionele, schoonmaak specialisten die hiervoor getraind zijn.

Na een zelfmoord of moord is de kans groot dat de gehele ruimte onder het bloed zit. Wanneer het om een zelfdoding of moord gaat in combinatie met een onopgemerkt overlijden zal het niet alleen enorm overweldigend zijn om dit te moeten, maar krijg je ook te maken met directe gezondheidsrisico's. 

Zelfmoorden, moorden en de locatie waar het is gebeurd zijn vaak zodanig traumatisch dat u geen enkel idee heeft waar hij of zij moet beginnen met schoonmaken. Op dit gebied kunnen wij u van A-Z helpen en ontzorgen.

DREO is een gespecialiseerd in biohazard & trauma reiniging, hier valt de schoonmaak na zelfmoord of moord onder. Wij bezitten de kennis, expertise, apparatuur en ervaring om de locaties waar een zelfmoord of moord zich heeft voorgedaan op professionele wijze te reinigen. Ons doel is altijd om een ruimte zo snel als mogelijk is weer in originele staat te herstellen, of beter. Nadat wij zijn langs geweest bent u er van verzekerd dat u de ruimte weer veilig kan betreden.

Zelf schoonmaken na zelfmoord of moord ter verwerking

Soms wordt er gedacht dat het een goed idee kan zijn om de schoonmaak op een locatie na zelfmoord of moord zelf uit te voeren als onderdeel van het verwerkingsproces. Er wordt gedacht dat zo op deze manier hetgeen dat heeft plaatsgevonden eter 'verwerkt' kan worden. Wij raden dit absoluut ten strengste af.

Zelfmoorden en moorden zijn vaak enorm traumatische gebeurtenissen met veel bloedverlies. De ruimtes zijn vaak rommelig, smerig en de geur van bloed en lijklucht is zeer penetrant, een vervelende ervaring die u helaas niet snel kwijtraakt. Zeker wanneer u deze geur nog niet eerder heeft geroken.

U zal met zaken geconfronteerd worden waarvan de kans aannemelijk is dat u het nooit meer van uw netvlies afkrijgt. Dit zijn niet het type herinneringen die u wilt overhouden aan uw dierbare of bekende.

Het gevaar van zelf bloed opruimen

Bij de schoonmaak van bloed krijg je te maken met directe gezondheidsrisico's. Een van de meest belangrijke gevaren van het zelf schoonmaken van bloed is de blootstelling aan bloedoverdraagbare ziekteverwekkers. Menselijk bloed kan verschillende serieuze en zelfs dodelijke ziektes overbrengen. De blootstelling aan bloed kan bijvoorbeeld leiden tot de overdracht van HIV, Hepatitis B en Hepatitis C.

Een ander groot gevaar is het verspreiden van de bloedoverdraagbare ziekteverwekkers in plaats van deze te verwijderen. Wanneer je geen speciale trainingen hebt gevolgd voor het juist schoonmaken van bloed is de kans groot dat je het probleem alleen maar verergert.

Wanneer bloed niet op de juiste manier wordt verwijderd, kunnen er zich ook allerlei andere problemen voordoen. De locatie zal gaan stinken, ongedierte aantrekken en schade veroorzaken aan de oppervlakken.

Professionele schoonmaak na zelfmoord of moord

Het schoonmaken en ontsmetten van een ruimte waarin een zelfmoord of moord heeft plaatsgevonden omvat - maar is niet beperkt tot - het desinfecteren, herstellen en het inpakken voor verwijdering van alle materialen die besmet zijn geraakt met bloed of andere lichaamsvloeistoffen. Onze schoonmaak specialisten zijn getraind voor deze speciale vorm van schoonmaak en zijn absolute deskundigen in het opsporen en behandelen van alle oppervlakken die besmet zijn geraakt.

Na een zelfmoord of moord is het belangrijk dat er gelet wordt op de vervuiling dat het blote oog wel kan zien, maar ook wat het oog niet kan zien. Voor de veiligheid van onze gespecialiseerde schoonmakers, u en die van de toekomstige bewoners, is het extreem belangrijk dat alle alle biologische restanten op juiste wijze worden verwijderd.

Laat u helpen door getrainde schoonmaakspecialisten

Wij willen u als specialisten van DREO laten weten dat wij begrijpen dat een overlijden van een dierbare, een familielid of een directe naaste een van de zwaarste ervaringen is waarmee wij in ons leven te maken krijgen.

Iedereen heeft zijn eigen proces om hiermee om te gaan of om niet mee om te gaan. Zo hebben ook wij hier persoonlijke ervaringen mee, maar onze ervaringen zijn niet de jouwe.

Wij kunnen niet met u mee rouwen, maar wij kunnen wel de zorg voor specialistisch reinigen in deze moeilijke tijd uit handen nemen en in goede banen leiden, zodat u zich kunt richten op dat wat voor u belangrijk is.

Onze werkwijze is zeer net en effectief. We zijn niet zomaar een ontruimingsbedrijf dat binnenkomt en alles weggooit, dat kan namelijk iedereen wel. Wij van DREO zullen altijd proberen om de ruimte zo schoon mogelijk achter te laten met minimale schade.

Indien nodig zullen we persoonlijke eigendommen en aangetaste oppervlakken afbreken en verwijderen volgens de wetgevingen omtrent medisch afval. Hier hebben wij een vergunning voor, medisch afval mag niet zomaar door iedereen afgevoerd worden.

Onze specialisten zijn 24 uur per dag, 7 dagen van de week voor u beschikbaar.

Wij zijn inzetbaar voor o.a. naasten en families, slachtofferhulp Nederland, GGZ Nederland, woningbouwverenigingen, zorgcentra en andere. hulpverlenende instanties.

Wij staan voor u klaar om te helpen, dus wacht geen moment langer.

Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier of mail/bel ons direct via info@dreo.nl of 085 401 16 78

5 sterren beoordeling review dreo
“De heren van Dreo hebben ons niet teleurgesteld, sterker nog: het werk viel wat tegen maar ze hebben het zonder meer boven onze verwachting keurig afgerond. Complimenten voor deze professionals!”
Beoordeeld 5/5 - 7 Reviews
Bel direct: 085 401 16 78
KvK: 83283714
BTW-nummer: NL862810954B01
E-mailadres: info@dreo.nl
Telefoonnummer: 085 401 16 78
Ontwikkeling door SallandSEO
Copyright 2022 DREO.nl